Ilon ja valon Satakunta alkaa

Kuudes Ilon ja valon Satakunta -tapahtuma on alkanut Aleksis Kiven päivänä. Satakunnan taidetoimikunnan kokoama viikkojen ohjelmisto löytyy internetistä osoitteesta www.ilojavalo.info. Sivujen kautta voi edelleen ilmoittaa uusia tapahtumia mukaan ohjelmaan. Tällä hetkellä koossa on lähes 250 tapahtumaa. Ohjelmistossa on päivämäärittäin ja taidealoittain lajiteltuina kuntien kaikki kulttuuritarjonta.

Seuraavat kaksi viikkoa antavat satakuntalaisille ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua oman maakunnan taiteeseen ja kulttuuriin sekä sen tekijöihin. Huomattavaan osaan tapahtumista on vapaa pääsy.

 

Myös taidetoimikunta on osallistunut tapahtumien tuottamiseen. Ensimmäisenä viikonloppuna Iloon ja valoon johdattelevat Nukkero-nukketeatterifestivaali Kankaanpäässa ja Sanasuisto-sanataidefestivaali Porissa. Toisena viikonloppuna, 17.-18. lokakuuta, esitetään Palmgren-konservatorion Valimo-salissa Petri Hagnerin kokeellinen elokuva Aldebaran Rising Magyar Posse -yhtyeen säestyksellä. Koko maakunnan uusi kuvataide näyttäytyy 21. lokakuuta avautuvilla teosvälityspäivillä Porin Puuvillassa.

 

Ilon ja valon Satakunta -viikot päättyvät kunnallisvaalipäivänä 26.10. Sunnuntaina 12.10. Kokemäellä haastetaan kuntalaisia sopivasti kulttuuripoliittiseen keskusteluun - Bellmanin sävelin.

Perjantaina 17.10. kokoontuvat kulttuuritoimijat päivittämään maakunnallista kulttuuristrategiaa. Tämä Ilon ja valon Satakunta - kulttuurin toimenpideohjelma 2007-2013 on luettavissa Satakuntaliiton verkkosivuilta. Tiistaina 21.10. Porin Yliopistokeskuksessa avoin yleisötilaisuus kulttuurin valtionosuusjärjestelmästä ja sen toteutumisesta. Seuraavana päivänä Porin Raatihuoneella paneudutaan taiteen perusopetustarjontaan Porissa ja maakunnassa.

 

 

Lisätiedot:

 

www.ilojavalo.info

Sivuilta voi ladata myös Ilon ja valon Satakunta -viikkojen hahmot sekä julisteita!

 

Tuuli Penttinen-Lampisuo

040 5288 483

tuuli.penttinen-lampisuo(at)minedu.fi

 

Heidi Porttila

040 758 0110

ilojavalo(at)satakunnantaidetoimikunta.fi