Lumipalloefekti 2016

KUTSU TAITEILIJOILLE Aineen taidemuseo ja Kemin taidemuseo kutsuvat kuvataiteilijoita ehdottamaan teoksiaan LUMIPALLOEFEKTI Pohjois-Suomen 3. biennaaliin 10.6.–2.10.2016.

Näyttely esittäytyy yhtä aikaa Aineen ja Kemin taidemuseoissa. Näyttelyn tavoitteena on toimia pohjoisen nykytaiteen näkyvyyden edistäjänä, keskustelun herättäjänä ja tarjota yleisölle aikalaistaidetta sen kaikissa muodoissa. Näyttely tuotetaan yhteistyössä pohjoisten taidemuseoiden sekä Taiteen edistämiskeskuksen Lapin sekä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimipisteiden kanssa. Vuoden 2016 Lumipalloefektin kuraattorina toimii Veikko Halmetoja, joka vastaa biennaalin teosvalinnoista.  

Teosten tarjoaminen
Näyttelyyn voivat tarjota teoksiaan Lapin, Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa kirjoilla olevat taiteilijat. Näyttelyyn tarjottavien teosten tai projektisuunnitelmien on oltava vuosina 2013–2015 valmistuneita. Kuraattorilla on myös mahdollisuus kutsua visuaalisten alojen opintojen vuoksi muualla kirjoilla olevia.
Valinta tapahtuu sähköisen materiaalin perusteella. Teosehdotukset ladataan 16.10.2015 klo 16 mennessä Lumipalloefektin sähköiseen kuvapankkiin osoitteessa lumipalloefekti.opencurat.com

Näyttelyyn valittujen taiteilijoiden nimet julkaistaan tammikuussa 2016 osoitteessa www.merilapinmuseot.fi sekä Aineen taidemuseon verkkosivuilla osoitteessa www.tornio.fi/aine
 

Lisätietoja näyttelystä:
Aineen taidemuseo, Virpi Kanniainen
virpi.kanniainen@tornio.fi + 358 50 597 1197

Hakujärjestelmän tekninen tuki:
OpenCurat, Petteri Putkinen
info@opencurat.com