Maailmanmusiikkia Poriin

Maailmanmusiikkiyhtye Indialucia vierailee Porissa maanantaina 16. marraskuuta. Espanjalaista flamencoa ja intialaista musiikkia yhdistävän bändin jazzhenkisen esiintymisen ovat tuottaneet Meri-Porin kouluun Satakunnan taidetoimikunnan läänintaiteilijat Marja Merisalo ja Laura Piirto.

Ilmaisutaito ja ympäristökysymykset ovat saaneet erityispainotuksen Meri-Porin koulun opetuksessa. Musiikinopettaja Hanna Martikaisen yhdeksäsluokkalaisten ryhmä on tutustunut syksyn aikana eri maiden musiikkikulttuureihin.

 

Ammattilaismuusikoista koostuva Indialucia vierailee Suomessa ensimmäistä kertaa. Yhtyeen jäsenet tulevat Puolasta, Espanjasta ja Intiasta ja heidän soittiminaan ovat cajon, sitar, tabla ja akustinen kitara. Tapahtumassa mukana esiintyy myös intialaiseen kuchipudi-tanssiin perehtynyt Yulia Sinitsyna. 

 

Läänintaiteilijoiden Olé niin kuin olet -monikulttuuritapahtuma antaa nuorille mahdollisuuden tutustua työpajoissa etnorytmiikkaan sekä tanssiin. Espanjalainen olé-huuto kannustaa kaikkia nuoria olemaan rohkeasti oma itsensä. Tapahtuman iloisella musiikilla ja yhdessä tekemisellä halutaan karistaa ennakkoluuloja vieraita kulttuureita kohtaan.

 

Tapahtumassa ovat mukana myös Satakunnan monikulttuuriyhdistys sekä muusikko, lyömäsoittaja Carl-Johan Häggman afrikkalaiseen rummutukseen perehdyttävine työpajoineen.

 

Monikulttuurisuus näkyy muutenkin läänintaiteilijoiden työssä ja maakunnan yhdistysten toiminnassa. Lastenkulttuurin läänintaiteilija Marja Merisalo toteuttaa intialaisvaikutteisia työpajoja Satakunnan kyläkouluissa. Afrikkalaista musiikkia soittava Zamburu-yhtye on ollut mukana säveltaiteen läänintaiteilija Laura Piirron yhteistyöhankkeissa.