Lapset pääroolissa Ilon ja Valon Satakunnassa

Ilon ja Valon Satakunta on Satakunnan taidetoimikunnan joka toinen vuosi järjestämä kulttuuritapahtuma, jossa markkinoidaan maakunnan taide- ja kulttuuritoimijoita. Tänä vuonna Ilon ja Valon Satakunta järjestetään viikolla 45.

Tapahtuman tarkoituksena ontehdä näkyväksi kyseisen viikon aikana Satakunnassa järjestettäviä kulttuuritapahtumia. Ilon ja Valon Satakunta 2010 keskittyy lasten ja nuorten kulttuuriin. Tällä painotuksella kiinnitetään huomiota lastenkulttuurin merkitykseen yhteiskunnassa. Kulttuuri lisää

huomattavasti lasten ja nuorten hyvinvointia sekä antaa luontevan ilmaisukanavan kasvuikäisille. Itsenäisten tapahtumajärjestäjien tuottamien tilaisuuksien lisäksimaakunnan päiväkoteja ja kouluja aktivoidaan toteuttamaan Ilon ja Valon Satakunta -kulttuuriviikon aikana kulttuuritempauksia. Satakunnan taidetoimikunta tuottaa päiväkotien ja koulujen käyttöön ideapaketin, jonka sisältämien ohjeiden lisäksi päiväkodeissa ja kouluissa saa toki käyttää omaa luovuutta ja omia ideoita.

Ilon ja Valon Satakunta 2010 käynnistyy maanantaina 8.11.2010 lastenkulttuurin läänintaiteilija Marja Merisalon ohjaamalla Namaste-tanssiteatterityöpajaesityksellä Porin Cygnaeuksen koulussa. Ilo ja Valo päättyy Porin Pohjoisrannassa isänpäivän iltana 14.11.2010 järjestettävään valotaideiltaan.

Taidetoimikunnan Ilon ja Valon Satakunta 2010 –tapahtuman verkkosivut löydätte osoitteesta www.ilojavalo.info - kyseisellä verkkosivulla tapahtumajärjestäjät voivat ilmoittaa omat  tapahtumansa osaksi Ilon ja Valon Satakuntaa aina 15.10.2010 asti. 1.10.2010 alkaen verkkosivuilta löytyy myös tapahtuman ohjelma, jota päivitetään säännöllisesti uusien tapahtumien myötä.

Ilon ja Valon Satakunta 2010 –tapahtumaa koordinoi läänintaiteilija Marja Merisalo ja projektityöntekijänä toimii Sanna Grönmark.