Pirkanmaan 6. Triennaali näkyy jo somessa, Viinikassa ja Hervannassa

Pirkanmaan 6. Triennaali on monipuolisempi kuin koskaan levittäytyen ympäri Tamperetta ja muuta maakuntaa. Triennaalin taide ei pönötä vaan esittäytyy perinteikkäiden gallerioiden lisäksi kotien jääkaappien ovissa, yllättävissä paikoissa kaupungilla sekä luonnon helmassa.

Triennaalin teema on tänä vuonna Ole kuin kotonasi. Taiteilijoiden toivottiin lähestyvän kotia mahdollisimman monesta eri näkökulmasta niin paikkana, instituutiona kuin käsitteenäkin. Esille nousee niin mummouden ihanuutta ja lapsuuden leikkipaikkojen muistelua kuin työtilojen ja kotien näkymiä ja tunnelmia. Välillä siirrytään vakavampiin teemoihin kuten pohtimaan suhtautumista kerjäläisiin ja kodittomiin tai seuraamaan muistisairaan äidin arkea. Tämänkertaisessa Triennaalissa erityisen merkille pantavaa on sen runsas yhteisöllinen osuus.

Päätapahtumat järjestetään 12.9.–18.10.2015, mutta jo nyt voit ihastella Viinikan lankarullakioskin uutta ilmettä sekä ammattitaiteilijoiden yhdessä asukkaiden kanssa luomia seinämaalauksia hervantalaisessa taloyhtiössä.

Voit seurata Triennaalin edistymistä sosiaalisessa mediassa. Julkaisemme mm. taiteilijahaastatteluja ja -esittelyjä. Löydät meidät täältä: Facebook, Twitter, YouTube

Triennaalin avajaisia juhlitaan TR1:ssä perjantaina 11.9.2015 sekä Tesomalla ja Hervannassa lauantaina 12.9.2015.

Triennaalin pääjärjestäjinä ovat Tampereen Taiteilijaseura ry, Tampereen taidemuseo ja Taiteen edistämiskeskus Pirkanmaan toimipiste yhteistyössä Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.
Tarkka aikataulu ja lisätiedot:
www.pirkanmaantriennaali.fi

Arja Moilanen, Tampereen Taiteilijaseura ry:
arja.moilanen(at)tampereen-taiteilijaseura.fi, p. 050 550 2521