Olet Täsä! Suomen suurin kuvakirja Turun Kirjamessuilla

Haluatko työskennellä Turun kirjamessuilla yleisön edessä kirjailija-kuvataiteilija -työparina ja toteuttaa suurikokoisen kuvakirjan uniikkikappaleen ”suoraan seinälle” Taiteen edistämiskeskuksen osastolla?

Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen aluetoimipiste julkaisee messuosastollaan Suomen suurimman kuvakirjan. Työskentelyn tarkoituksena on tehdä taiteilijoiden työtä näkyväksi yleisölle.Hakuun voi osallistua jo olemassa olevana työparina tai kummankin taiteenalan ammattitaiteilija voi lähettää oman hakemuksen.  

Kirjoita korkeintaan liuskan mittainen (2200 merkkiä) kuvaus kirjaideastasi ja/tai työskentelyideastasi. Tarvittaessa voit esitellä työsuunnitelmaasi myös kuvaluonnoksin (max 3 kpl).  Esittele  tiiviisti teoksen aihe ja juoni sekä ehdotuksesi siinä käytettävästä tekniikasta ja materiaaleista. Suosimme yleisöystävällisinä materiaaleina mahdollisimman hajuttomia ja nopeasti kuivuvia. 

Lähetä ehdotuksesi, lyhyt cv ja yhteystietosi (puhelin, sähköposti, osoite) ja muut mahdolliset liitteet yhtenä sähköpostina 15.9.klo 16:00 mennessä osoitteella vstaide(at)minedu.fi. Merkitse spostin aiheeksi ”Suomen suurin kuvakirja”. Liitteiden maksimikoko per liite on 1 MB. Hyväksyttävät tekstitiedostot ovat txt, doc, rtf ja pdf sekä kuvatiedostot jpg, png ja pdf. Kuvaliitteet voi lähetttää myös postitse  (max A4 x 3 kpl)  osoitteeseen (huom! oltava perillä 15.9. klo 16 mennessä)  Taiteen edistämiskeskus, Lounais-Suomen toimipiste, Linnankatu 24, 20100 Turku. Kuoreen merkintä  ”Suomen suurin kuvakirja”.

Hakemuksen perusteella valitaan  työpari tai yksi kirjailija ja yksi kuvataiteilija, jotka toteuttavat teoksen yhteistyössä perjantain ja lauantain aikana Turun kirjamessuilla niiden aukioloaikana. Palkkio kahden päivän työstä on 1000 euroa/taiteilija. Matka- ja materiaalikulut korvataan. Kirjan syntyvaiheita tallennetaan sosiaaliseen mediaan. Kirjailija ja kuvataiteilija valitsevat työskentelytapansa yhdessä.  

Taiken messuosasto koostuu kolmesta seinästä (seinien leveydet ovat 3 m, 5 m ja 3 m, sekä korkeus 2,5 m).

Lisätietoja:
Tittamari Marttinen, lastenkulttuurin läänintaiteilija 
tittamari.marttinen@minedu.fi
p. 0295 330 903 

Hannele Romppanen, visuaalisten taiteiden läänintaiteilija
hannele.romppanen@minedu.fi
p. 0295 330 823