Hannele Romppanen aloitti Varsinais-Suomen läänintaiteilijana

Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) uusi läänintaiteilija edistää visuaalisia taiteita Varsinais-Suomessa. Vastavalitun läänintaiteilijan tehtävänä on luoda taiteilijoille mahdollisuuksia elää omalla työllään.

Hannele Romppasen kolmivuotinen toimikausi alkoi elokuun alussa. Läänintaiteilijan työssään Romppanen vahvistaa varsinaissuomalaisten nykytaiteilijoiden asemaa ja erityisesti visuaalisen taiteen uusien muotojen näkyvyyttä. Hän kehittää yhdessä alueen ammattitoimijoiden kanssa uusia tapoja esittää, käyttää ja välittää taidetta – ja ohjaa myös yleisöä ostettavan uuden taiteen äärelle.

- Kuvataiteilija tahtoo elää työllään. Sen mahdollistaminen vaatii sekä yksittäiseen taiteilijaan kohdistettuja toimenpiteitä että rakenteiden kehittämiseen suunnattua toimintaa, Romppanen sanoo.

Läänintaiteilijan työpanoksella ja asiantuntijuudella Taike haluaa vahvistaa erityisesti nykytaiteen kentän toimintaa ja työllisyyttä alueella. 

- Kuvataiteilijoiden tulotaso on tutkitusti alhaisin verrattuna muihin taiteenaloihin. Siksi halusimme kohdentaa läänintaiteilijapanoksen juuri tämän alan työskentely- ja toimeentuloedellytysten kehittämiseen, toteaa Taiken johtaja Minna Sirnö.

Hannele Romppanen on toiminut vapaana taiteilijana vuodesta 2000 lähtien. Koulutukseltaan hän on tanssitaiteen maisteri ja medianomi-valokuvaaja. Monitaiteellisen näyttely- ja esitystoiminnan lisäksi Romppanen on toiminut taiteen kentällä eri tehtävissä ja luottamustoimissa, viimeksi valtakunnallisen taiteilijajärjestö MUU ry:n puheenjohtajana. Keväällä 2015 Romppanen kirjoitti yhteistyössä Kaakon taiteen taidejohtajan Anna Vilkunan kanssa julkaisun Taiteilija tahtoo elää työllään.

Läänintaiteilijan tehtävään oli 35 hakijaa.

Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) läänintaiteilijoiden tehtävät voivat olla alueellisia, alueiden yhteisiä tai valtakunnallisia. Läänintaiteilijoiden työ rahoitetaan veikkausvoittovaroista. Vuonna 2015 Taikella on 40 läänintaiteilijaa maan eri alueilla.

Lisätiedot:

Erityisasiantuntija Henri Terho
p. 0295 330 901
henri.terho@minedu.fi

ja

Taiteen edistämiskeskuksen johtaja Minna Sirnö, minna.sirno@minedu.fi