Prosentti taiteelle Tien päällä -kierros Oulussa 28.09.2015

Millaista lisäarvoa taide tuo kaupunkikuvaan? Miten prosenttiperiaatteen käyttöönotto näkyy Oulussa? Kuinka Kastellin monitoimitalo sai ensimmäisenä kouluna Pohjoismaissa Gold-tason LEED for Schools -sertifikaatin? Mikä on ajokoiravärioppi?

Prosentti taiteelle -hanke kutsuu Oulun seudun taiteen tilaajia ja rakennetun ympäristön ammattilaisia bussikierrokselle tutustumaan hyvään julkiseen taiteeseen ja taidehankinnan malleihin maanantaina 28.9. klo 13-17.

Oulun Tien päällä -kierroksen oppaina ja asiantuntijoina toimivat muun muassa Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden apulaiskaupunginjohtaja Piia Rantala-Korhonen ja Oulun taidemuseon amanuenssi Tarja Kekäläinen. Kohteita paikan päällä esittelevät mm. taiteilijat Raimo Törhönen ja Kirsti Muinonen.

Onnistunut ja kohtuuhintainen julkinen taide edellyttää yhteistyötä suunnittelijan, tilaajan ja taiteilijan tai taideasiantuntijoiden välillä varhaisessa vaiheessa rakennushanketta. Hyvät esimerkit ja käytännöt luovat malleja taidehankkeiden toteuttamiseksi ja vahvistavat paikallista ammatillista osaamista. Päivän aikana selviää muun muassa, kuinka taidehankkeita voidaan rahoittaa ja kenen puoleen kannattaa kääntyä taiteilijavalinnassa.

 

Seuraa tarkentuvaa ohjelmaa.

OHJELMA:

- lähtö kello 13.00 Oulun kaupungin Ympäristötalon edustalta, Solistinkatu 2

- Metsokankaan monitoimitalo, esittelijöinä kuvataiteilija Kirsti Muinonen ja Tilakeskuksen edustaja

- Kaakkurin keskus, kävelykierros:
Kaakkurintori - Kaakkurin terveysasema - Pyhän Andreaan kirkko - Kaakkurin monitoimitalo - Kaakkurin yhtenäisperuskoulu - Kaakonpojan päiväkoti.

- Kastellin monitoimitalo / ILTAPÄIVÄKAHVIT. Oppaana rehtori Timo Salmi.

- Kontinkankaan hyvinvointikeskus esittelijänä taiteilija Raimo Törhönen

- Oulun kaupunginsairaala

- Oulun kaupungin Ympäristötalo, kierros päättyy n. klo 17.


Ennakkoilmoittautuminen tästä.

Lisätietoa: Arkkitehtuurin tiedotuskeskus/ Mikko Laak
mikko.laak@archinfo.fi, puh +358 50 458 9500

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tien päällä –bussikiertue esittelee rakennetun ympäristön kehittäjille julkisen taiteen parhaita esimerkkejä ja taidehankinnan malleja eri puolilla Suomea kevään ja syksyn 2015 ajan. Kiertue kokoaa yhteen taiteen mahdollisuuksista kiinnostuneet virkamiehet, rakennuttajat ja muut kaupungin kehittäjät sekä taiteen asiantuntijat. Kiertue alkoi Kouvolasta 26.5., Kuopioon se saapui 2.6., Tampereelle 1.9. ja Helsinkiin 10.9. Seuraavat kohteet ovat Oulu 28.9., Jyväskylä 29.9. sekä Hämeenlinna 8.10.Katso: http://prosenttiperiaate.fi/tienpaalla/

Kiertueen järjestää Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Prosentti taiteelle -hanke, jonka osapuolia ovat Arkkitehtuurin tiedotuskeskus, Teollisuustaiteen Liitto OrnamoSuomen Taiteilijaseura sekä Ympäristötaiteen säätiö. Hankkeen yhteistyökumppanina on Taiteen edistämiskeskus. Oulussa ja Jyväskylässä kierros toteutetaan yhteistyössä kaupungin kanssa.

---------------------

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus on arkkitehtuurin alan asiantuntija-, yhteistyö- ja välittäjäorganisaatio, jonka tehtävänä on vahvistaa arkkitehtuurin yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta sekä edistää suomalaisen arkkitehtuurin tunnettuutta kotimaassa ja maailmalla. Toimintaa ylläpitää Arkkitehtuurikeskus ry, jonka jäseniä ovat keskeiset suomalaiset arkkitehtuurijärjestöt ja -organisaatiot.