Suomalais-Venäläinen poikakuoro esiintyy Suomi-venäjä kulttuurifoorumilla

Poikakuorolaiset Oulusta osallistuvat Suomi-Venäjä kulttuurifoorumiin Petroskoissa 24.9.- 28.9.2015

Petroskoissa järjestettävään XVI Suomalais-venäläiseen kulttuurifoorumiin osallistuu tällä kertaa myös laulajapoikia Oulusta ja Petroskoista. Taiteen edistämiskeskuksen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimipiste on toteuttanut ENPI-Kolarctic 2013 – 2014 - ohjelman yhtenä partnerina Barentsin Poikakuoron projektia vuodesta 2013 alkaen.

Barentsin poikakuorossa ovat laulaneet yhteensä n. 45 poikaa eri projektivaiheissa. Poikia osallistui hankkeeseen Luulajasta, Oulusta, Arkangelista ja Petroskoista. Nyt osa näistä pojista harjoittelee yhdessä Petroskoissa niin uutta kuin jo tuttuakin ohjelmistoa esitettäväksi mm. kulttuurifoorumin päätöstilaisuudessa. Kokonainen konsertti järjestetään 27.9. Petroskoin evankelis-luterilaisen Pyhän Hengen kirkossa.

Kuoron laulajat ovat pääosin Petroskoin lasten musiikki- ja kuorokoulun poikakuoron ”Vivat” ja Oulun NMKY:n poikakuoron Ynnin Pojat jäseniä. Kuoroa johtavat Anastasia Popova ja Mihkel Koldits. Ohjelmassa on niin klassista kuin moderniakin musiikkia Länsi-Euroopasta ja Venäjältä.

 

Lisätietoja
Mihkel Koldits
Läänintaiteilija/ kuoromusiikki
Taiteen edistämiskeskus
Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimipiste
mihkel.koldits@minedu.fi
puh. 02 95330 865