Taidealojen korkeakoulutusta käsittelevä seminaari 15.10. Teatterikorkeakoululla

Kulttuuripoliittisen tutkimuksen edistämissäätiö Cupore ja Taiteen edistämiskeskus järjestävät taidealojen korkeakoulutusta käsittelevän seminaarin torstaina 15.10.2015 klo 9-12 Helsingissä, Teatterikorkeakoulun tiloissa.

Seminaarissa kuullaan asiantuntijoiden alustuksia ja puheenvuoroja sekä käydään keskustelua taidealojen korkeakoulutuksen nykytilasta ja tulevaisuudennäkymistä Suomessa.

Seminaarin taustalla on Pauli Rautiaisen ja Taija Roihan Cuporessa laatima taidealojen korkeakoulutusta käsittelevä artikkeli, joka on vapaasti ladattavissa ja luettavissa Cuporen internetsivuilta: http://www.cupore.fi/verkkojulkaisut_30.php

Seminaariin on vapaa pääsy, ja voitte mieluusti levittää siitä tietoa omissa verkostoissanne. Ohjelma saattaa vielä täydentyä – voit seurata päivityksiä tapahtuman Facebook-sivulta: https://www.facebook.com/events/1493126214343892/

Seminaarin aika ja paikka:

Torstai 15.10.2015 klo 9-12, Teatterikorkeakoulun auditorio, Haapaniemenkatu 6, Helsinki.

Seminaarin ohjelma:

9:15-9.30 Avaussanat ja tutkimustulosten esittely: Cuporen erikoistutkija Pauli Rautiainen

9.30-10.15 Kuvataiteen tohtori Jyrki Siukonen: Kuinkas sitten kävikään? Taiteen koulutus ylä- ja alamäessä.

10.15-11.00 Erikoistutkija Sakari Ahola: Kommenttipuheenvuoro ja huomioita taidealojen korkeakoulutuksen kentästä

11.00-11.15 Kahvitauko

11.15-12.00 Paneelikeskustelu taidealojen korkeakoulutuksesta: keskustelemassa Taiteen edistämiskeskuksen erityissuunnittelija Paula Karhunen, kulttuuripolitiikan lehtori Miikka Pyykkönen Jyväskylän yliopistosta, kuvataiteen tohtori Jyrki Siukonen,  Suomen Muusikkojen Liiton hallituksen jäsen Hanna Juutilainen, Taideyliopiston opiskelija Virpi Viljanmaa sekä vastikään Lahden muotoilu- ja taideinstituutista kuvataiteilijoiksi valmistuneet Kirsikka Ruohonen ja Magdalena Jakkila. Paneelin puheenjohtajana toimii Kulttuuripoliittisen tutkimuksen edistämissäätiön tutkija Taija Roiha.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Kahvitarjoilun mitoittamiseksi toivoisimme kuitenkin osallistuvien ilmoittavan tulostaan oheisen lomakkeen kautta. http://www.kulttuuripolitiikantutkimus.fi/ilmoittautuminen-kpt-p%C3%A4iville-2015 Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan myös Kulttuuripolitiikan tutkimuksen päiville, voit ilmoittautua käyttäen samaa lomaketta.

Lisätietoja seminaarista:
Taija Roiha, taija.roiha@cupore.fi