Ratkaisevat minuutit-dokumenttiseminaari

Pe 17.2 klo 10 -14, Tampereen yliopisto, Kalevantie 4, Ls C8 Seminaari tarinan liikkeellelaittamisesta, jännitteen luomisesta: junan matkaan lähettämisestä kohti tiettyä tai hämärässä olevaa päämäärää.

MAHDOLLISUUS HUIPPUOPETUKSEEN DOKUMENTTIELOKUVAN ENSIMMÄISISTÄ MINUUTEISTA

Tampereella järjestettävässä seminaarissa puhuvat Jan Rofekamp ja Iikka Vehkalahti.


Iikka Vehkalahti on Yleisradion pitkäaikainen Dokumenttiprojektin tuottaja ja nykyään vierailevana professorina Tampereen yliopistossa.
Jan Rofenkamp on Film Transit Internationalin perustaja ja omistaja. Film Transit international on v. 1982 perustettu kansainvälinen ja pisimpään alalla toiminut myyntiagentuuri. Sen erikoisalana ovat laadukkaat dokumenttielokuvat ja sillä on toimistot sekä Montrealissa että New Yorkissa. Vuonna 2010 Jan Rofenkamp mm. palkittiin Hotdocsin elokuvajuhlilla DOC MOGUL 2010 –palkinnolla. Palkinto myönnetään ansiokkaasta elämäntyöstä dokumenttielokuvan parissa. Hänen myyntiagentuurinsa on erikoistunut teatteri- ja televisiodokumentteihin kahdessa lajityypissä: Taide ja kulttuuri sekä Yhteiskunta ja politiikka. Lisätietoja Jan Rofenkampista www.filmstransit.com.

Seminaari perustuu  elokuvanäytteisiin - noin kymmenen eri dokumentin ensimmäisiin 5 minuuttiin - ja niiden analysointiin sekä keskusteluun.

Seminaari on avoin ja maksuton.

Järjestäjät:
Tampereen yliopisto/CMT ja Pirkanmaan taidetoimikunta

Ennakkoilmottautumiset: Iikka.Vehkalahti@uta.fi

Jollei erikseen ilmoiteta kaikki mahtuvat mukaan (60 paikkaa).

Tervetuloa!