Taiteen edistämiskeskus Turun kirjamessuilla

Taiteen edistämiskeskuksella on osasto ja ohjelmaa Turun kirjamessuilla 2.–4.10.2015.

Taiteen edistämiskeskus on mukana Turun kirjamessuilla 2.–4.10.2015. Osastolla rakennetaan perjantain ja lauantain aikana Suomen suurin kuvakirja, jonka toteuttavat kuvataiteilija-kirjailija-työpareille järjestetyn kilpailun voittajat Elsa Salonen ja Katariina Vuorinen teoksellaan Muodonvaihdos

Perjantaina 2.10. lavaohjelmana on uuden Reviiri-antologian julkaisutilaisuus Agricola-lavalla klo 10.40. Reviirin kirjoittajat esiintyvät myös messujen Runohuoneessa klo 12.20.

Samana päivänä Kuisti-lavalla klo 11.10 on ohjelmassa keskustelutilaisuus vauvojen ja taaperoikäisten sanataidekasvatuksesta Sanoja sanattomille. Keskustelemassa on Porin Lastenkulttuurikeskuksen, Vantaan Sanataidekoulun sekä Satakunnan Sanataideyhdistyksen asiantuntijoita. Messujen avajaisissa klo 13.00 on mukana porilainen improvisaatioteatteriryhmä Kosminen Karuselli esityksellään Uskalluksen lyhyt oppimäärä. 

Lauantaina 3.10. klo 11.30 Kuisti-lavalla teemana on Koti ja kulmat – Satakuntalaiset kirjailijat lavalla. Läänintaiteilija Karoliina Suoniemi haastattelee kolmea satakuntalaista kirjailijaa: Hanna-Riikka Kuisma, Arttu Tuominen ja Suvi Vehmanen pohtivat paikallisuuden merkitystä teoksissaan. Tilaisuudet järjestetään yhteistyössä Satakuntaliiton kanssa.

Sunnuntaina huipentuu Muodonvaihdos-teos näyttelijä Minna Kivelän klo 14.00 osastolla johdattelemaan taiteilijatapaamiseen. Klo 16.15 Kivelä esiintyy vielä Kuisti-lavalla sarjakuvataiteilija Mika Lietzenin sekä kirjailijoiden Henni Kitti ja Juha-Pekka Koskisen kanssa. Luvassa hahmokavalkadi esitystaiteen keinoin!

Lisätietoja

Erityisasiantuntija Henri Terho
p. 0295 330 901, henri.terho@minedu.fi