Haetaan yhteisötaiteilijaa tai muotoilijaa

Haetaan kouvolalaista ammattitaiteilijaa tai muotoilijaa suunnittelemaan julkista taidetta Taideruukin Ruukinportin alueelle.

Tavoitteena on Kymintehtaan alueen helpompi löytäminen ja omanlaisen identiteetin muodostuminen julkisen taiteen avulla.  Taide voi toimia myös opasteen tavoin, jotta alue löydetään laajemminkin. Yhteisötaiteilija tai muotoilija työskentelee yhdessä taideruukkilaisten kanssa ideoimalla alueelle joko pysyvän tai väliaikaisen julkisen taideteoksen. Toteutustapana voi olla esim. työpaja jonka tuloksena voi olla esim. suunnitelma pysyvästä taideteoksesta, jolle haetaan lisärahoitusta tai väliaikainen kevytrakenteinen taideteos.

Projekti käynnistyy 1/2016 mennessä ja on valmis viimeistään kesäkuussa 2016. Tehtävästä maksetaan 3000 € palkkio ja käytössä on noin 2000 € materiaalikuluihin.

Deadline 16.11.2015

Lähetä lyhyt (max. 2 A4) konseptiehdotus 16.11.2015 mennessä läänintaiteilija Outi Turpeiselle.

Konseptiehdotuksessa tulee olla:

1. lyhyesti omasta taiteellisesta/muotoilullisesta työskentelystä

2. mitä tekniikoita ja materiaaleja hallitset

3. alustava konsepti/työtapa

4. aiempi pedagoginen kokemus

5. aikaisempi kokemus yhteisötaiteesta

Ehdotuksia on valitsemassa Kouvolan kaupungin edustajana Janika Ripatti, Kouvolan taiteilijaseuran edustajana Nina Palmroos, Taiteen edistämiskeskuksen edustajana Outi Turpeinen ja Taideruukin edustajana Amanda Hyökki. Projektin tarkoituksena on panostaa alueen tunnettavuuteen taiteen keinoin. Toteutus yhteistyössä UPM kanssa. Rahoitus: Taiteen edistämiskeskus ja Kouvolan kaupunki

Lisätietoja: Läänintaiteilija Outi Turpeinen

outi.turpeinen@minedu.fi, p. 0295 330875

www.prosenttiperiaate.fi