Palkittua valokuvataidetta Seinäjoella

Maija Tammi: Female Milk #1, 2015

Seinäjokea hellitään kotimaisen valokuvataiteen kärkinimiin kuuluvan Maija Tammen näyttelyllä Milky Way. Näyttelyn yhteydessä järjestetään myös taiteilijatapaaminen.


Tammen viidentoista kuvan Milky Way -teos on osa suurempaa Kollektiivi 11:sta järjestämää Avaruus ja seksimatka -näyttelykokonaisuutta. Sarja on saanut inspiraationsa pansermiasta. Se on teoria, jonka mukaan ”elämän siemenet” leviävät ja kulkevat kaikkialla universumissa. Papua Uusi-Guineassa asuva Sambia-niminen heimo uskoo elämän ja seksuaalisuuden olevan nestemäistä ja virtaavan mies- ja naismaidon muodossa. Teoksessa miesmaito (siemenneste) ja naismaito (äidinmaito) on kuvattuna lähietäisyydeltä olohuoneen pöydällä. Tammen tallentamat näkymät ovat moniulotteisia, ja ne alleviivaavat nerokkaasti niiden takana oleva tarinaa. Sarja voitti tänä vuonna PDN The Curator pääpalkinnon Yhdysvalloissa ja oli mukana Foley Gallerian näyttelyssä New Yorkissa .

Valokuvataiteilija Maija Tammen Milky Way on esillä VarikkoGallerissa (Kalevalantie 6 B, Seinäjoki, ke-su 11-17) 28.11. - 20.12.2015. Taiteilija pitää pienen luennon työskentelystään ja töistään lauantaina 28.11. klo 15 näyttelytilassa. Näyttelyyn ja taiteilijatapaamiseen on vapaa pääsy.

Näyttelyn ja taiteilijatapaamisen järjestävät yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen Pohjanmaan aluetoimipiste ja VarikkoGalleria.


Maija Tammi (s. 1985) on valokuvaaja ja taiteilija. Tammen valokuvat ja veistokset käsittelevät inhoa ja esteettisyyttä. Tammi on palkittu Fotofinlandialla vuonna 2011 ja lIsäksi hän on Vuoden 2010 lehtikuvaaja.  Hänen valokuviaan on palkittu ja ne ovat olleet esillä mm. Suomessa, Ranskassa, Kroatiassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa. Tammen Leftover/Removals -kirja julkaistiin vuonna 2014. Tällä hetkellä hän tekee väitöskirjaansa Aalto Yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Tammi on valokuvakollektiivi 11 jäsen. www.maijatammi.com

 

Lisätietoja:
Jenni Latva
valokuvataiteen läänintaiteilija
puh. 029 5330 811
jenni.latva@minedu.fi

Varikkogalleria
puh 044 0669920
galleriavarikko@gmail.com