Ympäristökoru 3.6.-13.8.2016

Avoin haku

Avoin näyttelyhaku 
 
Ympäristökoru on Vuojoen Kartanon juhlavuoden näyttelyteema. Näyttelyyn etsitään teosehdotuksia kuvataiteen, ympäristötaiteen ja muotoilun tekijöiltä. Teokset sijoittuvat puistoon ja kartanon lähialueille. Myös Vuojoen Galleria Gylichin tilat ovat Ympäristökoru-näyttelyn käytettävissä.
 
Vuojoen Kartanon nykyinen rakennuskanta on vuodelta 1836, sen päärakennuskokonaisuuden suunnitteli Carl Ludvig Engel. Kartanon mittava restaurointi valmistui vuonna 2005. Ensi vuonna kartano juhlii 180 vuoden ikäistä rakennuskokonaisuutta.
 
Kaunis 150-vuotinen puisto ympäröi Vuojoen historiallisia rakennuksia. Puistossa on piirteitä 1800-luvun englantilaisen maisemapuutarhan ideaaleista ja siellä sijaitsee myös historiallinen restauroitu kasvihuone, Orangeria. 
 
Puutarha käsittää suuria jalopuiden ryhmiä, medaljonki-istutuksia ja mm. 100 metriä pitkän kuusikujan. Puiston vieressä virtaa Eurajoki, joka voi myös toimia teoksen sijoituspaikkana. www.vuojoki.fi/
 
Ympäristökoru -näyttely järjestettiin ensimmäisen kerran 2015.
 
Lähetä teosehdotuksesi 8.1.2016 mennessä taiteilija.satakunta@gmail.com tai postitse (postileima riittää), osoitteella: Ympäristökoru, Taiteen edistämiskeskus, Antinkatu 6B, 28100 Pori. 
 
Ehdotuksesta tulee ilmetä tekijä, yhteystiedot, CV, kotisivut, teossuunnitelma ja sijoituspaikkatoive. Määräpäivään mennessä tulleista ehdotuksista valitaan näyttelyn teokset. Hakijat saavat tiedon valinnasta tammikuun aikana. Näyttelykorvauksena maksetaan 200€ /taiteilija. Näyttelyn toteuttavat yhteistyössä Vuojokisäätiö ja Taiteen edistämiskeskus, Pori.
 
Näyttelyä koskevat tiedustelut: Marjo Heino, marjo.heino(at)minedu.fi, p. 0295 330 822 ja Kati Vainio, kati.vainio(at)vuojoki.fi, p. 02 8399 7703.