Katso vielä! -valokuvanäyttely aloittaa kierroksensa Vaasasta

Katso vielä! -valokuvanäyttelyn esillepanoon idea löydettiin vanhoista valokuvien katselukaapeista.

Pohjanmaan valokuvakeskus ja Taiteen edistämiskeskuksen Pohjanmaan aluetoimipiste järjestävät Katso vielä! -valokuvanäyttelyn, jonka ajatuksena on kannustaa ihmisiä pysähtymään hetkeksi valokuvan äärelle. Näyttelyssä jokainen katseluhetki on yksityinen ja ainutlaatuinen

Alkusyksystä näyttelyyn kutsuttiin Pohjanmaalla asuvia tai pohjalaissyntyisiä valokuvaajia. Tuomariston iloksi kutsuun vastasivat useat sekä ammatti- että harrastajakuvaajat ja myös kuvataitelijat. Teosten taso oli korkea ja kuvissa oli keskitytty näyttelyn kantavaan ajatukseen. Näyttelyhakuun osallistui 39 kuvaajaa yhteensä 108 valokuvateoksella, josta näyttelyyn mukaan valittiin 39 teosta 26 kuvaajalta.

Valinta oli vaikea. Kuvien joukosta puuttuivat miltei kokonaan kantaaottavat ja humoristiset kuvat, mutta pääsääntöisesti kuvat olivat teknisesti laadukkaita ja mietittyjä. Useissa teoksissa oli rauhallinen ja ulkoapäin tarkasteleva tunnelma, joka tuomariston mielestä kuvastaa nykyajan henkeä. Raati pyrki rakentamaan valinnoillaan kolme eri kokonaisuutta, jotka keskustelevat sekä keskenään että itsenäisesti.

Katso vielä! -näyttelyalustaksi maalahtelainen puuseppä Jason Munnelly rakensi kolme laatikoista kasattua tornia. Ne aloittavat näyttelykierroksensa Vaasasta, jossa ne ovat esillä uimahallin kahviossa, kirjastossa ja kulttuurikahvila Ritzissä keskiviikkoon 2.12.2015 asti. Ensi vuonna näyttely jatkaa Kokkolan kautta Seinäjoelle ja lopulta toukokuussa Pohjanmaan valokuvakeskukseen Lapualle. Mahdollisuuksien mukaan Pohjanmaan valokuvakeskus kierrättää näyttelyä vielä muuallakin Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.
 

Lisätietoja:
Jenni Latva
valokuvataiteen läänintaiteilija
puh. 029 5330 811
jenni.latva@minedu.fi

Pia Mouazan
varapuheenjohtaja Pohjanmaan valokuvakeskus
puh. 044 7991 180
info@pova.fi