Apurahahakemuksia ennätysmäärä – sähköinen haku onnistui

Taiteen edistämiskeskus (Taike) sai 5 632 verkkohakemusta tänään päättyneessä apurahahaussa. Verkkoasiointi oli ensimmäistä kertaa näin laajamittaisessa käytössä. Asiakkaat ovat olleet pääsääntöisesti tyytyväisiä verkkopalveluun.

Jotkut hakemuksista odottavat järjestelmässä vielä diaarinumeroa, ja näin ollen hakija ei vielä itse näe hakemustaan. Tilanteesta ei kannata kuitenkaan huolestua. Kaikki ennen klo 16:tta lähetetyt hakemukset kirjautuvat järjestelmässä saapuneiksi vaikkakin osa pienellä viiveellä.

Verkkohakemusten lisäksi Taike on saanut myös paperihakemuksia, joiden yhteismäärästä ei vielä ole tietoa. Nyt jo voidaan varmuudella sanoa, että hakemusmäärä kasvoi viimevuotisesta.

Haettavana olivat valtakunnalliset kohdeapurahat, residenssiapurahat ja monikulttuurisuusapurahat sekä alueiden työskentelyapurahat, kohdeapurahat ja lastenkulttuuriapurahat.

Taiken asiantuntijaelimet - seitsemän valtion taidetoimikuntaa ja 13 alueellista taidetoimikuntaa - päättävät apurahoista vuoden 2016 alussa.