Musiikkiyhdistys Truba sai Pohjanmaan taidepalkinnon

Pohjanmaan taidetoimikunta myönsi vuoden 2015 taidepalkinnon kokkolalaiselle Truba ry:lle työstä musiikkikulttuurin edistämiseksi. Yhdistys on järjestänyt aktiivista klubi- ja konserttitoimintaa Keski-Pohjanmaalla vuodesta 1997 lähtien. Palkinto on suuruudeltaan 5000 euroa ja se maksetaan veikkausvoittovaroista.

”Pohjanmaan taidepalkinto jaettiin jo kolmatta vuotta peräkkäin nuorille, uutterille ja aikaansaaville tekijöille. Truba ry. on uudistunut toimintaansa tasaisin väliajoin ja onnistunut säilyttämään innostuneen otteen musiikkituotannoissaan. Taidetoimikunta kiittää erityisesti yhdistyksen työtä eri musiikinlajeja yhdistävän toiminnan kehittämisessä ja käynnistämisessä,” sanoo taidetoimikunnan puheenjohtaja Marko Hautala.

Tänä vuonna Suomen kansanmusiikkiliiton jäseneksi hyväksytty Truba ry. on myös Ostrobothnia Folk Orchestran (OFO) kannatusyhdistys.

Pohjanmaan taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Lisätietoja:
erityisasiantuntija Antti Huntus
p. 0295 330 810
antti.huntus@minedu.fi