Musiikkia apseilla – työpajakiertue käynnistyy Uudenmaan alueella

Konserttikeskus ja lasten- ja nuortenkulttuurin läänintaiteilija Marjaana Jaranne toteuttavat yhteistyössä lukuvuonna 2015–16 Musiikkia appseilla -hankkeen, jossa pääasiassa yläkouluikäiset nuoret tekevät musiikkia helpolla ja innostavalla tavalla musiikkiohjelmien ja sovellusten avulla. Välineinä käytetään tietokonetta, padeja sekä puhelimia. Nuoret tekevät kolmessa 90 minuutin työpajassa biittejä, tekstejä ja biisiaihioita. Tavoitteena on innostaa nuoret kokeilemaan musiikin tekoa ja jatkamaan sitä työpajojen jälkeenkin.

Hankkeessa syrjäisemmilläkin alueilla asuville nuorille tarjotaan mahdollisuuksia virikkeelliseen taidelähtöiseen toimintaan alan ammattilaisen johdolla. Työpajoja tarjotaan kouluihin sekä nuorisopalveluihin Uudenmaan alueella. Syyslukukauden työpajat pidetään Lohjalla 13.11. lähtien ja vetäjänä toimii Jaakko Luomanen alias Lieminen. Hanke on saanut tukea OKM:n taiteilijoiden työllisyyden ja toimeentulon parantamiseen tarkoitetuista varoista.

Lisätietoa: toiminnanjohtaja Kari Vase, puh. 050 463 6782, kari.vase@konserttikeskus.fi sekä lasten- ja nuortenkulttuurin läänintaiteilija Marjaana Jaranne, puh. 0295 330 805, marjaana.jaranne@minedu.fi