Vaikuttava taide -seminaari Vaasassa

Miten taide vaikuttaa meihin tekijöinä ja kokijoina? Seminaarissa taiteilijat kertovat, miten ovat oman työnsä kautta edistäneet hyvinvointia taiteen keinoin. Tilaisuus on suunnattu taiteentekijöille eri aloilta, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, kulttuurialan toimijoille ja kaikille, jotka ovat asiasta kiinnostuneet.

”Voiko taiteen kautta vaikuttaa ja millä keinoin? Vastaan ’Kyllä voi’. Jokainen taideteos on teko, jolla on vaikutusta ympäristöön.  Haluan herättää keskustelua taiteilijoiden mahdollisuuksista vaikuttaa taiteensa kautta sekä miten taiteen keinoin edistää hyvinvointia yhteiskunnassamme. Toivon, että seminaari houkuttelee paikalle taiteen ja kulttuurin sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia kuuntelemaan ja keskustelemaan aiheesta.” Tapahtumaa järjestävä tanssitaiteilija Mia Malviniemi kertoo tilaisuuden taustoja.

Seminaarin aloittaa luennolla valokuvaaja, taide- ja sosiaalikasvattaja Miina Savolainen. Hän on voimauttava valokuva menetelmän kehittäjä ja Savolaisen taiteellinen päätyö on Maailman ihanin tyttö -yhteisövalokuvataideprojekti.

Malviniemi Companyn taiteellinen johtaja Mia Malviniemi esittelee yhdessä työryhmänsä kanssa työn alla olevaa Pelkopiiri-projektiaan, joka käsittelee väkivalta kokemusten jälkeisiä traumoja. Koreografiasta nähdään work in progress -esitys. Malviniemi Company on toiminut Vaasassa vuodesta 2011 ja esiintynyt sekä tehnyt projekteja hyvin laajasti Vaasassa ja Pohjanmaan alueella mm. Merenkurkun maailmanperintöalueella.

Paneelikeskustelun aiheena on ”Taiteen ja kulttuurin hyvinvointivaikutukset ja niiden mahdollisuudet”. Keskustelemassa jatkavat Miina Savolaisen ja Mia Malviniemen lisäksi yleisötyön läänintaiteilija Hanna Korhonen ja projektipäällikkö Esa Vienamo Hyvinvointia kuntiin ilman rajoja -hankkeesta. Keskustelua vetää erityisasiantuntija Antti Huntus Taiteen edistämiskeskuksesta.

Seminaarin järjestää Malviniemi Company yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen Pohjanmaan aluetoimipisteen, Vaasan ammattikorkeakoulun sosiaalialan yksikön ja Zonta ry:n Vaasan kerhon kanssa. Tapahtuma on YK:n kansainvälisenä naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan ehkäisemisen päivänä.

VAIKUTTAVA TAIDE - seminaari
ke 25.11.2015 klo 15.30-19.00, Vaasan kaupunginkirjaston  Draama-salissa

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!