Association WHS ry sai monialaisen taiteen valtionpalkinnon 2015

Visuaalisen teatterin ja nykysirkuksen taiteilijaryhmä Kalle Nio, Ville Walo ja Anne Jämsä vastaanottivat valtionpalkinnon valtionneuvoston juhlahuoneistossa Smolnassa.

Valtion taiteiden välisyyden, moninaisuuden ja kansainvälisyyden toimikunnan myöntämän palkinnon jakoi opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen torstaina Helsingissä. Suuruudeltaan 13 500 euron arvoinen palkinto maksetaan veikkausvoittovaroista.

Toimikunnan perustelut

WHS on visuaalisen teatterin ja nykysirkuksen taiteilijaryhmän Ville Walo, Kalle Nio ja Anne Jämsä perustama yhdistys. Palkinto myönnetään uuden monialaisen taiteen esityspaikan Teatteri Unionin perustamisesta Helsinkiin.

Teatteri Unionin tiloissa nähtävät esitykset rikkovat raikkaasti totuttua. Sirkuksen, näyttämötaiteen, musiikin, kuva- sekä videotaiteen ja elokuvan rajapinnoilla ja välissä liikkuvien esitysten rinnalla teatterin ohjelmistoon kuuluu luentoja, klubi-iltoja sekä elokuvaesityksiä. Teatteri Unioni on osoittanut pystyvänsä luomaan siltaa niin eri taiteenalojen kulttuuritoimijoiden kuin eri aikakausien ja maiden välille. Teatterin monipuoliseen ja korkealaatuiseen ohjelmistoon kuuluu uutta ja vanhaa sekä kotimaista ja kansainvälistä taidetta. Esitykset ovat myös löytäneet yleisönsä lyhyessä ajassa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote