Annu Sankilampi ja Aaro Vuotila saivat Keski-Suomen taidepalkinnon

Aaro Vuotila ja Annu Sankilampi (kuva: Elsa Kalervo / Radio Kompassi)

Keski-Suomen taidetoimikunta palkitsi kaksi nuorta aktiivista teatterintekijää, joilla on tahto tuoda esille oma vahva näkemys teatteritaiteesta. Palkinto on 5 000 euroa ja se maksetaan veikkausvoittovaroista.

Keski-Suomen taidetoimikunta perustelee päätöstä seuraavasti:

Teatteri-ilmaisun ohjaaja Annu Sankilampi ja teatteritaiteen maisteri Aaro Vuotila ovat vuonna 2003 aloittaneen Teatterikoneen perustajia. Pienen ammattiteatterin ylläpitäminen on haastavaa ilman vakituisia resursseja. Teatterikone onkin etsinyt tuoreita sisältöjä teatterin tekemiseen sekä hakenut aktiivisesti uusia yleisöjä ja yhteistyökumppaneita. Pitkäjännitteinen työ sekä Teatterikoneen että oman freelancertyön parissa on tuottanut tulosta. Annu Sankilammesta ja Aaro Vuotilasta on kasvanut kiinnostavia taiteentekijöitä.

Annu Sankilampi yhdistelee ohjauksissaan ja käsikirjoituksissaan tragikomediaa yhteiskunnallisiin teemoihin. Aaro Vuotilan vahva läsnäolo näyttelijänä ja muusikkona vie katsojan mukanaan. Ennakkoluulottomuus ja rohkeus tarttua uusiin aiheisiin kuvaa hyvin sekä Sankilampea ja Vuotilaa että koko Teatterikoneen tuotantoa.

Keski-Suomen taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Lisätietoja:
erityisasiantuntija Sari Ilmola p. 0295 330 830

http://www.teatterikone.fi/