Kontrabasso lähtee lentoon koko perheen nukketeatterikonsertissa

Koko perheelle on tarjolla yllättävä ja harvinainen, taiteenlajien rajoja hämmentävä konsertti, jossa sinfoniaorkesteri kohtaa nukketeatterin maailman ja painovoiman rajat murtuvat.

Konsertissa nähdään, miten konsertin kokevat itse soittimet ja millaisia tunteita musiikki niissä herättää, kun lavalle nousee Joensuun kaupunginorkesterin seuraksi joukko nukketeatterin taitajia.

Esityksessä ovat mukana Etelä-Savon lastenkulttuurin läänintaiteilija Aapo Repo, tanssija Carmen Rodergas Mikkelistä sekä joensuulaisen Satuteatteri Punahilkan näyttelijät Jaana Palve-Karppanen ja Janne Puhakka. Ohjelmassa kuullaan mm. Klamin, Bartókin, ja Mozartin musiikkia sekä Antti Raekallion sävellyksiä.

Esityksen ohjauksesta vastaa Pohjois-Karjalan lastenkulttuurin ja monikulttuurisen taidetyön läänintaiteilija Jyrki Tamminen.  Visuaalisen ilmeen ovat suunnitelleet Jyrki Tamminen ja Aapo Repo, joka  on toiminut myös konsertin ”soitinrakentajana”. Musiikin dramaturgian on suunnitellut Antti Raekallio työskennellessään Pohjois-Savon lastenkulttuurin läänintaiteilijana.

Konsertin johtaa australialainen, Suomessa kapellimestariksi opiskellut Benjamin Vary, joka on johtanut monia orkestereita eri puolilla Eurooppaa. Benjamin Varya on kiitelty orkesterista esiin saamansa äänen kauneudesta.

Konsertti on toteutettu Joensuun kaupunginorkesterin  Pohjois-Karjalan ja Etelä-Savon taidetoimikuntien sekä Satuteatteri Punahilkan yhteistyönä.

Leikin soitto – soiton leikki -konsertit ovat Joensuun konservatorion salissa  torstaina 2.2. ja perjantaina  3.2. klo 18.00. Esityksestä järjestetään myös neljä koululais- ja päiväkotikonserttia.