Tanssin ja jazzin taiteilijaresidenssi New Yorkiin

Varsinais-Suomen taidetoimikunta ja Läntinen tanssin aluekeskus avaavat yhteisen taiteilijaresidenssin Manhattanilla New Yorkissa. Aluksi residenssisopimus on tehty puoleksi vuodeksi heinäkuusta vuoden 2012 loppuun saakka. Taidetoimikunta tarjoaa residenssiä ensisijaisesti varsinaissuomalaisille jazzmuusikoille. Läntisen tanssin aluekeskuksen residenssi on kohdennettu tanssitaiteen ammattilaisille, jotka työskentelevät Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueilla.  

 

Taidetoimikunnan ja Läntisen tanssin aluekeskuksen tavoitteena on residenssin myötä tarjota taiteilijoille mahdollisuuksia kerätä kokemuksia, hakea vaikutteita ja verkostoitua New Yorkin mittaamattoman laajoihin taidepiireihin. Tätä tukemaan rakennetaan yhteistyöverkostoja alueen toimijoiden kanssa. Erityisesti toivotaan, että residenssijakso auttaa nuoria ja vastavalmistuneita taiteilijoita reflektoimaan omia työskentelytapoja, koulutusta ja taiteen ilmaisutapoja suhteessa kansainvälisiin virtauksiin.

Residenssijaksot ovat 2-4 viikon mittaisia, ja ne ovat takuumaksua lukuun ottamatta ilmaisia. Matkakustannuksiin tai oleskelukustannuksiin ei osoiteta erikseen tukea. Vierailijoita otetaan pääsääntöisesti yksi kerrallaan. Oleskelujaksoja haetaan avoimella, vapaamuotoisella haulla helmikuun 2012 aikana. 

Tiedustelut:
Varsinais-Suomen taidetoimikunta
Läänintaiteilija Ilkka Rantamäki
ilkka.rantamaki@minedu.fi; puh. +358 40 358 1788

Läntinen tanssin aluekeskus
Toiminnanjohtaja Lotta Skaffari
lotta.skaffari@l-tanssi.fi; puh. +358 400 546 012

Lisätiedot ja hakuohjeet