Mad in Finland -työryhmä sai sirkustaiteen valtionpalkinnon

Seitsemän naisen sirkusshow Mad in Finland on saanut inspiraationsa Aleksis Kiven Seitsemästä veljeksestä. Kuva: Sebastien Armengol.

Valtion esittävien taiteiden toimikunnan myöntämän palkinnon jakoi opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen torstaina Helsingissä. Suuruudeltaan 13 500 euron arvoinen palkinto maksetaan veikkausvoittovaroista

Esittävien taiteiden toimikunnan perustelut

Mad in Finland -työryhmä koostuu seitsemästä vahvasta ja valovoimaisesta sirkusalan ammattilaisesta, jotka ovat luoneet uransa pääosin Eurooppalaisessa sirkuskentässä. Työryhmän muodostavat Mirja Jauhiainen, Sanna Kopra, Stina Kopra, Heini Koskinen, Sanja Kosonen, Elice Abonce Muhonen ja Lotta Paavilainen.

Nyt palkittavat sirkustaiteilijat ovat valinneet kiertue-elämän ja sirkuksen maailmankansalaisuuden. Suomessa heitä on nähty vain harvakseltaan. He kaikki ovat olleet osaltaan viemässä suomalaista sirkusosaamista ja mainetta maailmalle. Työryhmä on toteuttanut pakottomasti omista kokemuksista kumpuavan, hauskan ja itseironisen sirkusesityksen Mad in Finland.

Esitys, joka on syntynyt tekijöiden havainnoista elää ulkomailla, kysyy miltä suomalainen mielenmaisema näyttää, kun sitä katsoo matkan päästä? Miten kliseet toimivat etäännytettynä? Mad in Finland on haikean lempeä rakkaudenosoitus, joka on inspiroitunut, ei enempää eikä vähempää, kuin Aleksis Kiven Seitsemästä veljeksestä. Hirtehistä teosta on esitetty ympäri Eurooppaa yli viisikymmentä kertaa ja se on kerännyt jo noin 18 000 katsojaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote