Musiikinopettaja Krystian Tesarczyk sai Etelä-Savon taidepalkinnon

Etelä-Savon taidetoimikunta palkitsi Krystian Tesarczykin pitkästä urasta musiikinopettajana ja muusikkona sekä mikkeliläisen musiikkikulttuurin lähettiläänä. Palkinnon arvo on 5000 euroa ja se maksetaan veikkausvoittovaroista.

Musiikinopettaja Krystian Tesarczyk on Mikkelissä ja Etelä-Savossa hyvin tunnettu musiikin monitoimimies. Työssään Mikkelin kansalaisopiston musiikinopettajana hän on antanut persoonallista ja inspiroivaa opetusta sadoille alueen nuorille ja aikuisopiskelijoille.

Krystian Tesarczyk on perustanut opetustyönsä ohessa merkittäviä alueellisia yhtyeitä ja orkestereita, joita ovat mm. Rantakylä Big Band, Miller Sound Orchestra, Barokkiyhtye Mondetta ja Lauluyhtye Nova Singers. Orkestereiden määrä ja laatu ovat talousalueen kokoon nähden hämmästyttäviä ja niiden tasosta kertoo orkestereiden kansainvälinenkin tunnettavuus. Tesarczykin johtamat jazzorkesterit ovat esiintyneet laajalti Suomessa ja useissa maissa eri puolilla maailmaa.

Krystian Tesarczyk on asunut yli 30 vuotta Suomessa ja esittelee ylpeänä nykyistä kotimaataan ja -kaupunkiaan maailmalla tuoden näin kulttuurista lisäarvoa alueelle.

Etelä-Savon taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin, joka muun muassa päättää alueensa taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Lisätietoja:
erityisasiantuntija Hanna Susitaival, p. 0295 330 910, etunimi.sukunimi@minedu.fi
Taiteen edistämiskeskuksen Joensuun sivutoimipiste