Appsit innostavat nuoria musiikin tekoon

Jaakko Luomanen johdattaa nuoria musiikin tekoon sovelluksien avulla.

”Minäkin pystyn siihen!” Tämä on tullut näinä päivinä Lohjalla selväksi, kun oppilaat ovat opetelleet musiikin tekoa tietokonesovellusten avulla Jaakko Luomasen alias Liemisen toimiessa oppaana. Samalla koulujen musiikinopetus on saanut uuden ulottuvuuden, josta nuoret ovat olleet innostuneita.

Marraskuussa käynnistyi Musiikkia appseilla -hankke, jonka Konserttikeskus ja lasten- ja nuortenkulttuurin läänintaiteilija Marjaana Jaranne toteuttavat yhteistyössä tämän lukuvuoden aikana. Pääasiassa yläkouluikäiset nuoret tekevät biittejä, tekstejä ja biisiaihioita helpolla ja mukaansatempaavalla tavalla musiikkiohjelmien ja sovellusten avulla. Välineinä käytetään tietokonetta, padeja sekä puhelimia.

Tavoitteena on innostaa nuoret kokeilemaan musiikin tekoa ja jatkamaan sitä työpajojen jälkeenkin. Hankkeen työpajoja järjestetään yhteistyössä koulujen ja nuorisopalvelujen kanssa Uudenmaan alueella. Hyvinkin erilaisista lähtökohdista tuleville nuorille tarjoutuu mahdollisuus virikkeelliseen taidelähtöiseen toimintaan alan ammattilaisen johdolla, myös syrjäisemmillä seuduilla.

Hanke on saanut tukea OKM:n taiteilijoiden työllisyyden ja toimeentulon parantamiseen tarkoitetuista varoista.
Lisätietoa: toiminnanjohtaja Kari Vase, puh. 050 463 6782, kari.vase@konserttikeskus.fi sekä lasten- ja nuortenkulttuurin läänintaiteilija Marjaana Jaranne, puh. 0295 330 805, marjaana.jaranne@minedu.fi