Shinji Kanki sai mediataiteen valtionpalkinnon

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen jakoi tänään audiovisuaalisen ja visuaalisen alan taidepalkinnot.

Valtion audiovisuaalisen taidetoimikunnan myöntämän palkinnon jakoi opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen keskiviikkona Helsingissä. Arvoltaan 13 500 suuruinen palkinto maksetaan veikkausvoittovaroista.

Valtion audioviusaalisen taidetoimikunnan perustelut

Kokeellinen säveltäjä, kouluttaja ja tuottaja Shinji Kanki (s. 1953) on tehnyt monipuolisen, poikkitaiteellisen ja pitkän uran äänitaiteen parissa. Hän on asunut ja työskennellyt Suomessa vuodesta 1985 ja aloitti uransa täällä nykytanssin parissa. Hänen monipuolinen toimintansa käsittää kokeellista musiikkia, äänitaidetta ja kokeellisia radiolähetyksiä. Opettajana hän on toiminut alan korkeakouluissa sekä Suomessa että Euroopassa ja Japanissa.

Vuonna 2014 Shinji Kanki organisoi ja kuratoi suomalaisen äänitaiteen näyttelyn Tokioon. Näyttelyssä kävi yli 14 000 henkilöä. Hänen viimeisin teoksensa oli esillä Mäntän kuvataideviikoilla vuonna 2015. Shinji Kanki on ollut myös aktiivinen monissa ulkomailta Suomeen muuttaneiden taiteilijoiden yhteishankkeissa, kuten vuonna 2011 toteutetussa Fake Finn Festival of Experimental Live Arts -tapahtumassa.