Hämeen taidetoimikunta osallistuu tiiviisti maailman muotoilupääkaupunkivuoteen

Vuodenvaihteessa käynnistynyt muotoilupääkaupunkivuosi nostaa myös Lahden kansainvälisen muotoiluyleisön huomion keskipisteeksi, kun se on yksi maailman muotoilupääkaupungeista Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten ohella.  Muotoilun vuoden kohtaamispaikalla Lahden Muotohuoltamolla työskentelee Hämeen taidetoimikunnan muotoilun läänintaiteilija Paula Susitaival, joka toimii Lahden WDC-organisaation kanssa kiinteässä yhteistyössä.

Vuosi sitten toimintansa aloittaneella Muotohuoltamolla jaetaan tietoa alueen muotoilukentän toimijoista ja järjestetään näyttelytoimintaa, workshopeja, markkinoita ja monenlaisia yleisö- ja ammattilaistapahtumia. Läänintaiteilija on mukana koordinoimassa ja ideoimassa huoltamon toimintaa ja tapahtumia eri yhteistyökumppanien kanssa. Samalla hän toimii verkostoijana, kuuntelijana ja mahdollistajana alan ammattilaisten rinnalla.

Muotoilun läänintaiteilija on mukana monissa WDC-hankkeissa Lahdessa ja muualla Suomessa. Niihin kuuluvat mm. kolmessa kaupungissa vuoden 2012 ajan nähtävä NowHere Finland -muotoilunäyttely, TORI-kaupunkitaidetapahtuma, Juuret – Karjalainen muotoilutapahtuma sekä Design Round Table Helsingissä.

Lisätietoja:
Läänintaiteilija Paula Susitaival, paula.susitaival@minedu.fi.