Kirjailija Minna Kettunen ja muusikko Jarkka Rissanen, Väärnin Pappila saivat Pohjois-Savon vuoden 2015 taidepalkinnon

Pohjois-Savon taidetoimikunta palkitsi kirjailija Minna Kettusen ja musiikko Jarkka Rissasen Väärnin Pappilan arvokkaan kulttuuriperinnön vaalimisesta ja korkeatasoisesta taiteellisista toiminnasta.

Väärnin Pappilan peruskorjaus ja kunnostaminen on merkittävä kulttuuriteko. Väärnin Pappila toimii kulttuuri- ja taide-elämän piristäjänä ja kannustajan sekä alueellisesti että valtakunnallisesti. Korkeatasoiset taiteelliset tapahtumat ovat tarjonneet työ- ja esiintymismahdollisuuksia taiteilijoille ja yleisölle tunnelmallisen ympäristön kohdata taide-elämyksiä. Väärnin Pappilan toimintaa leimaa monitaiteellinen ja rohkea taiteidenvälinen yhteistyö. Ennakkoluulottomuutta ja rohkeutta edustaa myös oma linjakas julkaisutoiminta.

Kirjailija, lauluntekijä ja Väärnin Pappilan emäntä Minna Kettunen on johtanut Väärnin pappilan peruskorjaushankkeen vuosina 2006-2008. Hän on tunnettu tietokirjailija ja käsikirjoittanut Tarmo Valkosen ohjaaman näytelmän Vehnäkakun murunen, jota esitettiin Väärnissä vuosina 2013 ja 2014. Hän on myös tuottanut Juhani Ahon Papin rouva -romaanista dramatisoidun ja Laura Jäntin ohjaaman näytelmän, jota esitettiin vuosina 2011 ja 2012.

Muusikko Jarkka Rissanen on tunnettu kitaristi, teatterimuusikko, laulaja ja säveltäjä, jolla on pitkä ura. Hän on esiintynyt ulkomailla useilla festivaaleilla ja tapahtumissa. Jarkka Rissanen on säveltänyt mm. musiikin Papin rouvan ja Vehnäkakun murusen esityksiin Väärnin Pappilassa.

Pohjois-Savon taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Lisätiedot:
Mikael Karikoski, erityisasiantuntija
Taiteen edistämiskeskus
Itä-Suomen aluetoimipiste
p.0295 330 880