Uusi kirjallisuustapahtuma Puumalaan

Puumalan Kirjakemmakoilla 19.-21.8.2016 kohtaavat kotiseutu ja sen vahvat perinteet sekä valtakunnan ykköskirjailijat. Alustajina ovat kirjailijat Harri Nykänen, Panu Rajala, Ilari Aalto ja Vesa Luukkonen. Höyrylaiva Wennon tunnelmallisella Runoristeilyllä esiintyvät runoilija Aulikki Oksanen ja näyttelijä, laulaja Katriina Honkanen säestäjänsä Ilkka Tenhusen kanssa.

Ensimmäiset Puumalan Kirjakemmakat ovat osa Puumalan kunnan ja seurakunnan 400-vuotisjuhlavuotta, mutta tavoitteena on istuttaa kirjallinen viikonloppu pysyvästi osaksi Saimaan kauneimman kunnan kesää.

Vuoden 2016 teema on Matka, jota lähestytään monista eri näkökulmista. Näyttelijä Risto Kopperin Mielensäpahoittaja -monologi on matka vanhuuteen.  Lapsiyleisö kulkee Hölmöläisten matkassa, johdattajana  Nukketeatteri  Mukamas. Puumalan omia merkkihenkilöitä esittelee Aikamatkailu kirkkomaalla -draamaopastus sekä Elsa Heporauta -kirjanäyttely.

Tapahtuman järjestävät Puumalan kunnan kulttuuripalvelut ja Taiteen edistämiskeskus yhteistyössä Puumala Seuran, Puumalan seurakunnan, Puumalan Kalevalaisten Naisten, Puumalan Veneseuran, Puumalan kansalaisopiston sekä useiden matkailuyritysten kanssa.

Harri Nykänen on rikoskirjailija ja -toimittaja, joka tunnetaan mm. Raid -sarjastaan. Tuorein teos Likainen Harri – 20 vuotta Erkon renkinä ilmestyi v. 2015.

Panu Rajala on kirjailija ja tutkija, koulutukseltaan hän on filosofian tohtori. Uusin teos Intoilija oli Finlandia -ehdokkaana v. 2015.

Ilari Aalto on arkeologi ja keskiajanharrastaja. Matkaopas keskiajan Suomeen ilmestyi v. 2015.

Vesa Luukkonen on savonlinnalainen kirjailija, joka on kirjoittanut mm. Itäiseen Savoon ja Puumalaan sijoittuvia historiallisia romaaneja. Uusin teos Parantaja Katri ilmestyi v. 2014.

Aulikki Oksanen on monipuolinen taiteilija ja rakastettu runoilija. Helise taivas! Valitut runot 1964–2014 ilmestyi v. 2014.

Katriina Honkanen on muusikko ja teatterintekijä, joka muistetaan myös suositun Metsolat tv-sarjan Eevana.

Lisätietoja:
Susanna Kolehmainen
Kirjallisuuden läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus, Etelä-Savo
susanna.kolehmainen@minedu.fi
puh. 0295 330 924