Osuuskuntatoiminta ja laskutuspalvelut taiteilijan ja luovan alan toimijan työllistymisen apuna

Mitä mahdollisuuksia osuuskuntayrittäjyys tuo luovan alan toimijalle ja mitä jäsenyys osuuskunnassa tarkoittaa? Kuinka laskuttaa yksittäisistä keikoista ilman omaa yritystä? Miten TE-toimistossa suhtaudutaan erilaisiin itsensä työllistämisen muotoihin?

Iltapäivän alussa tutustutaan osuuskuntayrittäjyyden pääperiaatteisiin, paikallisen Osuuskunta Kanslian laskutustoimintaan sekä avataan TE-toimiston näkökulmaa näihin. Kahvitauon jälkeen paikalla omista kokemuksistaan ja toiminnastaan kertomassa ovat paikalliset luovien alojen osuuskunnat Fabriikki 8 ja Turun Kulttuuriteko sekä jäsenmääräänsä jatkuvasti kasvattava valtakunnallinen osuuskunta Lilith.

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille luovien alojen toimijoille, joita kiinnostaa kuulla lisää työosuuskunta- tai laskutuspalvelutoiminnasta sekä niille, jotka jo toimivat osuuskunnissa ja haluavat jakaa kokemuksiaan. Tilaisuudessa on hyvä mahdollisuus verkostoitua muiden jo osuuskunnissa toimivien tai osuuskunnan perustamista harkitsevien taide- ja kulttuurikentän toimijoiden kanssa. 

Tilaisuuden järjestää Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen aluetoimipiste. Lisätietoja: miia.hyvonen@minedu.fiEnnakkoilmoittautuminen tilaisuuteen 9.2. mennessä täältä.

Ohjelma

Aika: 17.2. klo 12-15.15

Paikka: Nuorten taide- ja toimintatalo Vimma, Aurakatu 16 Turku. 3. kerros, Sali.

12.00 Osuuskuntatoiminta itsensä työllistämisen mahdollisuutena. Kari Huhtala, osuustoiminnan yhteistyö- ja palvelujärjestö Pellervo

12.30 Osuuskuntatoiminta ja laskutuspalveluiden käyttö TE-toimiston ja työttömyysturvan näkökulmasta. Erja Kalske, Turun Työ- ja elinkeinotoimisto

12.50 Keikkatöitä ilman oman yrityksen perustamista laskutuspalvelun avulla. Sami Siipola, Osuuskunta Kanslia

13.15 Kahvitauko

13.40 Osuuskunta Fabriikki 8, Eveliina Rahja

14.00 Osuuskunta Kulttuuriteko, Anneli Perkiö

14.20 Osuuskunta Lilith, Saija Paasivuo

14.40 Kysymyksiä, keskustelua ja vapaata verkostoitumista

15.15 Päivän lopetus