Timo Kinnunen kantaesittää Anastasia Salon uuden teoksen Petroskoissa

Oululainen harmonikkataiteilija Timo Kinnunen kantaesittää petroskoilaisen säveltäjän Anastasia Salon Kalevala-aiheisen sinfonisen teoksen ”Pohjolan luolissa” ensi perjantaina 24.2.2012 Petroskoissa Karjalan valtionfilharmonian sinfoniaorkesterin solistina. Konsertin johtaa orkesterin pääkapellimestari ja taiteellinen johtaja Marius Stravinski.

Konsertti käynnistää Pohjois-Suomen kulttuurivuoden Karjalan tasavallassa. Vuoden aikana eri puolilla Venäjän Karjalaa on tarjolla pohjoissuomalaista kulttuuria säveltaiteen, kirjallisuuden, sirkuksen, kuvataiteen, näyttämötaiteen ja lastenkulttuurin osalta.  Kulttuurivuoden järjestelyistä vastaa Lapin ja Oulun läänin taidetoimikunnat yhteistyössä Karjalan tasavallan kulttuuriministeriön, Suomen Petroskoin konsulaatin ja monien muiden eri toimijoiden kanssa.

”Pohjolan luolissa” on uusi laajamuotoinen sinfoninen teos harmonikalle ja kamariorkesterille. Sävelteos on kalevalaista mytologiaa, venäläisiä ja suomalaisia sävyjä sekä oman aikamme vaikutteita uudella tavalla yhdistävä luomus.

Teoksen säveltäjä, nuori lahjakkuus Anastasia Salo on kotoisin Petroskoista, mutta asunut myös Suomessa opiskellen Sibelius-Akatemian sävellysluokalla. Hän on valmistunut säveltäjäksi niin Petroskoin konservatoriosta kuin Sibelius-Akatemiasta. Säveltäjän tausta kahden ”kalevalaisen” kulttuurin yhdistäjänä oli teoksen synnyn keskeisiä alkuajatuksia.

Teoksen esittäjä, oululainen harmonikkataiteilija Timo Kinnunen on tällä hetkellä maamme kansainvälisimpiä taiteilijoita. Paitsi esiintyvänä taiteilijana (vuosittain yli 50 konserttia 4 eri maanosassa, tehnyt yli 200 kantaesitystä) hänellä on kansainvälistä mainetta myös pedagogina ja erilaisten kulttuuriprojektien luojana (mm. Musiikin Aika, Oululuo, Poison City Festival, uusi ”New Legends of Lake Districh” in Central Lancashire Englannissa ja Berliinin uusi vuosittainen tapahtuma  alkaen 2013).


Lisätietoja:
Harmonikkataiteilija Timo Kinnunen, puh. 040 540 3500, www.timokinnunen.com
Pääsihteeri Ulla Lassila, Oulun läänin taidetoimikunta, puh. 040 771 2290

Konsertin sivu Karjalan filharmonian nettisivuilla (venäjäksi):
http://philharmonia.onego.ru/event.php?id=346