Edinburghin residenssijaksot ja yhteistyöavustus haettavana

Hämeen taidetoimikunta julistaa haettavaksi Edinburghin residenssin vierailujaksot vuodelle 2012 ja erillisen 5000 € avustuksen, joka on tarkoitettu yhteistyöhankkeeseen Skotlantiin.

Hämeen taidetoimikunnalla on taiteilijaresidenssi Skotlannin Edinburghissa. Residenssi sijaitsee erinomaisella paikalla, aivan Edinburghin keskustan tuntumassa. Hämeen taidetoimikunta julistaa haettavaksi sekä residenssin vierailujaksot vuodelle 2012 että erillisen 5000 € avustuksen, joka on tarkoitettu yhteistyöhankkeeseen Skotlantiin.

Haku 1: residenssijaksot haettavana

Vuoden 2012 residenssijaksot julistetaan nyt haettaviksi huhtikuun alusta joulukuun 15. päivään asti. Residenssijaksot ovat pääsääntöisesti 1-2 viikon mittaisia, ja ne on tarkoitettu ensisijaisesti Kanta- ja Päijät-Hämeen ammattitaiteilijoille, taiteen tutkijoille, taiteen tuottajille ja taidealan opettajille työskentelyyn ja virkistykseen. Residenssijaksoja haetaan www-sivuilta tulostettavalla hakulomakkeella: http://www.taiteenkeskustoimikunta.fi/web/hame/edinburgh

Haku 2: yhteistyöavustus

Residenssiä kehitetään taiteen ja kulttuurin kansainvälisen yhteistyön lisäämiseksi, ja Hämeen taidetoimikunta on solminut yhteistyösuhteet Creative Scotland -nimisen organisaation kanssa. Hämeen taidetoimikunta ja Creative Scotland edistävät taiteilijayhteisöjen vastavuoroisia yhteistyöhankkeita, ja sitä varten Hämeen taidetoimikunta on varannut erillisen 5000 € määrärahan vuodelle 2012.

Hämeen taidetoimikunta julistaa määrärahan haettavaksi työryhmille tai taiteilijayhteisöille yhteistyöhankkeisiin Skotlantiin. Määrärahaa voi käyttää yhteistyön aiheuttamiin kustannuksiin ja työskentelyn rahoittamiseen. Avustus sisältää oikeuden käyttää Edinburghin residenssiä työsuunnitelman mukaisen ajan. Avustus voidaan myöntää Kanta- tai Päijät-Hämeessä asuville tai työskenteleville hakijoille. Yhteistyöavustusta haetaan vapaamuotoisella hakemuksella.

Molempien hakujen hakuaika päättyy 9.3.2012. Hakemuksiin liitetään selostus aikaisemmasta toiminnasta tai CV. Hakemukset toimitetaan osoitteeseen Viipurintie 4, 13200 Hämeenlinna tai sähköpostitse hameentaidetoimikunta(at)minedu.fi.

Residenssin osoite on 41 (3f2) East London Street, Edinburgh, EH7 4BW.

Lisätietoja
Henri Terho
Pääsihteeri (oto)
Hämeen taidetoimikunta
henri.terho@minedu.fi
p. 040 7373 084