Euran Kirjallisuuspäivät kutsuu valtakunnallisesti kirjoittamisen ääreen!

Kirjallisuustapahtuma Sanat! Euran Kauttuan ruukin upeassa miljöössä 23-24.4.2016 kerää kirjoittamisen ja lukemisen harrastajat ympäri maata yhteen rakkaan harrastuksen merkeissä. Tapahtumassa tuotetaan ja viilataan tekstejä innostavissa kirjoittamisen workshopeissa, tavataan toisia tekijöitä ja saadaan uutta inspiraatiota lukupiireihin. Ohjelmassa on myös kiinnostavia keskusteluita sekä kustantajien myyntipisteitä. Tapahtuman suojelijana toimii Tasavallan Presidentin puoliso Jenni Haukio.

Tapahtuma kutsuu kävijöitä osallistumaan erilaisiin kirjoittamiseen ja sanataiteeseen liittyviin työpajoihin ja yleisötilaisuuksiin -  omaelämäkertatyöpajasta ja lukupiirivinkkihetkestä aina pöytälaatikkorunoilijoiden ja fantasiakirjoittajaharrastajien tapaamisiin. Tavoitteena on myös elävöittää Euran Ruukin kulttuurihistoriallisesti arvokasta miljöötä ja tuoda kulttuuria maaseudulle.

Sanat!-päivien keskiössä ovat kaksipäiväiset kirjailijoiden ja luovan kirjoittamisen opettajien ohjaamat työpajat. Työpajoissa pureudutaan runouden, proosan, elämäkertakirjoittamisen, biisilyriikan, lastenkirjallisuuden ja fantasiakirjallisuuden kirjoittamisen koukeroihin mielenkiintoisten harjoitusten ja keskustelun myötä. Työpajoja ohjaavat kirjailijat ja luovan kirjoittamisen ammattilaiset Tommi Parkko, Aira Savisaari, Magdalena Hai, Taina Teerialho, Outi Lähteenlahti ja Mika Peltonen. 

Lukemisen harrastajille on tarjolla erityinen mahdollisuus päästä mukaan ohjattuun ja toiminnalliseen lukupiiriin Tommi Kinnusen Neljän tien risteys -kirjan äärelle. Toiminnallista lukupiiriä ohjaavat läänintaiteilija Karoliina Suoniemi ja kirjailija Tommi Kinnunen. 

Kirjallisuuspäivien ohjelmassa on työpajojen lisäksi useita maksuttomia yleisötilaisuuksia, esimerkiksi lauantaina 23.4 on yleisötilaisuudessa haastattelussa viime vuoden Finlandia-palkinnon voittanut Jussi Valtonen. Sunnuntaina 24.4 kirjailijat Tapio Koivukari, Marjo Niemi ja Tuomas Keskimäki keskustelevat paneelikeskustelussa kirjoittamisestaan. Lauantaina illalla järjestetään Kauttuan Klubilla tapahtuman kaikille avoin kirjallinen klubi, jossa on tarjolla letkeää tunnelmaa ja lavarunoutta.

Työpajat ja yleisötilaisuudet järjestetään Euran historiallisella ja kauniilla Kauttuan ruukin alueella, tarkemmin Kauttuan Klubilla (Sepäntie 3) ja Kauttuan Jokisaunalla (Sepäntie 1). Ne tarjoavat myös vieraille edullisia majoitus- ja ruokailupaketteja. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Taiteen edistämiskeskus, Euran kulttuuripalvelut, Euran kirjastopalvelut, Euran lukio, kirjoittajayhdistys Manu Forte ry ja Nuoren Voiman Liitto.

Taiteen Edistämiskeskuksen tavoitteena on elävöittää Satakunnan kirjallista kenttää ja tuoda sanataidetta eri muodoissaan laajasti maakuntaan. Euran Kirjallisuuspäivät toteuttaa osaltaan tätä tavoitetta. Satakuntalainen kirjallisuus ja sanataide ovat valtakunnallisesti esillä myös syksyllä Turun Kirjamessuilla, joiden kotimainen teema Satakunta on.

Tapahtuman tarkka ohjelma ja ilmoittautumistiedot löytyvät Euran kulttuuritoimen sivulta: www.eura.fi/fi/palvelut/kulttuuri  sekä Facebookista

Lisätietoja
Läänintaiteilija Karoliina Suoniemi,
karoliina.suoniemi@minedu.fipuh. 0295 330 904