Porkkala, Vassilev ja Mama Longhorn saivat Satakunnan taidepalkinnot

Satakunnan taidetoimikunta on myöntänyt vuoden 2015 taidepalkinnot valokuvataiteilija Jalo Porkkalalle, kuoronjohtaja Mira Vassileville ja monikulttuurisesta taustasta ammentavalle yhtyeelle Mama Longhorn. Jalo Porkkala ja Mira Vassilev saavat kumpikin palkintonsa pitkästä elämäntyöstään satakuntalaisina taiteilijoina. Palkinnot maksetaan veikkausvoittovaroista.

Jalo Porkkala on valokuvaaja, joka on erikoistunut historiallisiin valokuvaus- ja vedostusmenetelmiin nykyteknologiaa hyödyntäen. Hän on opettanut valokuvausta Satakunnan ammattikorkeakoulussa ja kouluttanut valokuvaajia lukuisissa työpajoissa ja erikoistumisopinnoissa. Porkkalan osaamisella on kansainvälinen ammattiyleisö, ja hän on ollut mukana monissa vaihtoehtovalokuvauksen ulkomaisissa tapahtumissa. Porkkalan töitä on ollut esillä kansallisissa ja kansainvälisissä näyttelyissä.

Mira Vassilev on vuonna 1991 Bulgariasta Suomeen muuttanut kuoronjohtaja ja pianonsoitonopettaja. Hän on opettanut mm. Palmgren-konservatoriossa ja yksityisessä pianokoulu Subitossa. Vassilevilla on ollut tärkeä vaikutus lapsikuorotoimintaan Porissa. Hän aloitti 1990-luvulla Katajanmarjojen varajohtajana ja säestäjänä, ja kuoronjohtaja hänestä tuli vuonna 2001. Kuoro konsertoi säännöllisesti, ja se on palkittu useilla kansainvälisillä kuorofestivaaleilla.

Mama Longhorn on 8-henkinen porilainen rytmimusiikin voimayksikkö, joka sekoittaa musiikkiinsa aineksia afrobeatista, funkista, reggaesta ja psykedeliasta. Mama Longhornin ensimmäinen levy ilmestyi vuonna 2014 ja sen jälkeen ryhmä on esiintynyt useissa tapahtumissa ja festivaaleilla.

Satakunnan taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Lisätietoja
erityisasiantuntija Henri Terho, p. 0295 330 901
Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen aluetoimipiste