Kulttuurinen moninaisuus uuden läänintaiteilijan erityisalana Pohjanmaalla

Muotoilun kandidaatti, kulttuurituottaja Pia Mouazan on valittu kulttuurisen moninaisuuden läänintaiteilijaksi Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) Pohjanmaan toimialueelle. Taike kiinnittää näin erityistä huomiota eri vähemmistöryhmien näkyvyyteen sekä mahdollisuuksiin osallistua taiteen ja kulttuurin tuottamiseen ja kokemiseen. Läänintaiteilijan kausi on kolmivuotinen.

”Taiteen edistämiskeskus haluaa huomioida entistä paremmin kulttuurisesti moninaisen yhteiskunnan ja erilaisten vähemmistöryhmien tarpeet. Pohjanmaalla aloittavan läänintaiteilijan lisäksi Taikessa aloittaa tänä vuonna myös valtakunnallinen kulttuurin moninaisuuteen erikoistunut läänintaiteilija”, kertoo Taiteen edistämiskeskuksen johtaja Minna Sirnö.

Pia Mouazan (s. 1979 Kortesjärvi) on vaasalainen kulttuurituottaja ja digitaalisen median ammattilainen. Mouazan on valmistunut dokumentaarisen valokuvauksen pääaineesta muotoilun kandidaatiksi Haagin kuninkaallisesta kuvataideakatemiasta Alankomaissa. Tämän lisäksi hän on opiskellut Yhdysvalloissa ja Belgiassa.

Kulttuurituotannon saralla Mouazan on aiemmin toiminut mm. Suomen Benelux-instituutin kulttuuri- ja viestintäpäällikkönä Brysselissä. Tämän lisäksi hän on toteuttanut näyttelyvaihtoa eri yhdistysten kanssa Suomen ja Belgian välillä. Hän on myös työskennellyt pitkään Euroopan parlamentissa. Suomeen palattuaan vuodesta 2013 lähtien Mouazan on ollut kehittämässä mm. Pohjanmaan valokuvakeskuksen toimintaa.

Kulttuurisen moninaisuuden läänintaiteilijan tehtävää haki yhteensä 34 henkilöä. Vuonna 2016 Taikella on 40 läänintaiteilijaa, joiden tehtävät voivat olla alueellisia, alueiden yhteisiä tai valtakunnallisia. Läänintaiteilijoiden työ rahoitetaan veikkausvoittovaroista.

 

Lisätietoja:

Antti Huntus, p. 0295 330 810, antti.huntus@minedu.fi
Erityisasiantuntija
Taiteen edistämiskeskus, Pohjanmaan toimipiste

Minna Sirnö, minna.sirno@minedu.fi
Johtaja
Taiteen edistämiskeskus