Rahan kosketus – ideointi- ja keskustelutilaisuuksia musiikkiväelle Pohjanmaalla

Rahan kosketus – ideointi- ja keskustelutilaisuudessa kurkistetaan tulevaan. Minkälaisia alan sisäisiä tai taidealojen välisiä uusia toimintatapoja ja yhteistyön muotoja tulisi luoda? Mitä uusia avauksia kaivataan? Kuinka hyvin taiteen tekijät ovat valmistautuneet rahoituksen ja rakenteiden mahdollisiin muutoksiin?

Suomen Kulttuurirahaston julkaisu ”Rahan kosketus” herätti syksyllä 2015 keskustelua siitä miten taidetta tulisi jatkossa rahoittaa. Selvitys mietti esimerkiksi sitä mikä on vos-järjestelmän tulevaisuus, miten mahdollistetaan uusien toimijoiden pääsy järjestelmän piiriin samalla huolehtien jo järjestelmän piirissä olevien toiminnan jatkuvuudesta. Niin ikään selvityksessä pohdittiin mahdollisuuksia yhteistyön lisäämiseksi vapaan kentän ja pysyvien instituutioiden välille.

Suomen Kulttuurirahaston Etelä- ja Keski-Pohjanmaan rahastot järjestävät yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa ideointi- ja keskustelutilaisuuden, jossa kurkistetaan tulevaan. Minkälaisia alan sisäisiä tai taidealojen välisiä uusia toimintatapoja ja yhteistyön muotoja tulisi luoda? Mitä uusia avauksia kaivataan? Kuinka hyvin taiteen tekijät ovat valmistautuneet rahoituksen ja rakenteiden mahdollisiin muutoksiin?

Rahan kosketus – Pohjanmaan kiertueen aikataulu
ti 8.3. klo 9-12 Seinäjoki, Rytmikorjaamo
ke 9.3. klo 9-12 Vaasa, Etelä-Pohjanmaan rahaston toimisto
to 10.3. klo 9-12 Kokkola, Sokos Hotel Kaarle

Tilaisuuteen ovat lämpimästi tervetulleita kaikki alueella musiikin parissa ammattimaisesti toimivat tekijät. Niin yksittäiset muusikot kuin taideorganisaatioiden väki.

Aamupäivätilaisuus alkaa ajankohtaiskatsauksella musiikin alan muutoksista, jonka jälkeen siirrytään tulevaisuustyöhön, jossa työtämme luotsaa Vesa Purokuru. Loppukeskustelun myötä muodostetaan yhteistä näkemystä ja tilaisuus päättyy lounastarjoiluun. Suomen Kulttuurirahaston ja Taiteen edistämiskeskuksen edustajat kuuntelevat ja kirjaavat tilaisuuksien annin välitettäväksi eteenpäin luottamuselimilleen. Syntynyttä tietoa käytetään mm. Etelä- ja Keski-Pohjanmaan rahastojen yhteisen musiikin alan hankkeen valmistelussa.

Aikataulu
9.00 Aamukahvi
9.15 Ajankohtaiskatsaus ja kentän kuulumiset
9.45 Tulevaisuustyöskentely: Menestyvät musiikkimaakunnat 2020
11.15 Loppukeskustelu
11.45 Lounas

Ilmoittautumiset
Tilaisuudet (sisältäen kahvin ja lounaan) ovat osallistujille maksuttomia, mutta vaativat ennakkoilmoittautumisen tiistaihin 1.3. mennessä
etela-pohjanmaa@skr.fi. Lisätietoja: asiamies Mika Virkkala 0400 708941

Lisätiedot
Antti Huntus, erityisasiantuntija
Taiteen edistämiskeskus, Pohjanmaan aluetoimipiste
puh. 0295 330 810
antti.huntus@minedu.fi

Mika Virkkala, asiamies
Suomen kulttuurirahasto Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan rahasto
puh. 0400 708941