Konsta Jylhä –kilpailun esikarsinta alkaa

Valtakunnallinen Konsta Jylhä –kilpailu käydään jälleen ensi kesänä Kaustisen kansanmusiikkijuhlien yhteydessä. Tänä vuonna kansanmusiikkiyhtyeille suunnattu kilpailu on järjestyksessään kolmas ja sen palkintojen kokonaisarvo on yhteensä 10.000 euroa. Kilpailun tuottaa Pohjanmaan taidetoimikunnan säveltaiteen läänintaiteilija, musiikin tohtori Piia Kleemola-Välimäki.

Tapahtumasta on kehittynyt nuorten ammattilaisten tai ammattilaisiksi opiskelevien kansanmuusikoiden merkittävin musiikkikilpailu.
Konsta Jylhä -kilpailun tuomariston puheenjohtaja, professori Hannu Saha pitää arvokkaana, että kansanmusiikkiväki on saanut oman korkeatasoisen kilpailunsa:

Olemme järjestäneet Konsta Jylhä –kilpailua tarkoituksellisesti vuosittain, mikä on maamme mittapuulla aika kiivas tahti musiikkikilpailulle. Tämä juurruttaminen on kuitenkin alkanut kantaa hedelmää, sillä kilpailu on otettu erittäin hyvin vastaan sekä kohderyhmässään että median keskuudessa. Sitä osataan myös jo odottaa, Saha sanoo.   

Konsta Jylhä –kilpailun esikarsinta käydään maalis-huhtikuun aikana näytenauhojen perusteella. Kilpailu on kaikille avoin ja se sisältää sekä perinteisen että vapaan sarjan. Varsinainen karsinta ja finaali järjestetään Pelimannitalossa 9 – 10 heinäkuuta. 

 


Lisätiedot:

Piia Kleemola-Välimäki
Säveltaiteen läänintaiteilija
Pohjanmaan taidetoimikunta
040 521 6375