Jatkohaku: Barents Movement

Taiteilijoiden & tutkijoiden kehitys- ja verkostoitumisjaksot Petroskoissa

Taiteen edistämiskeskuksen Lapin aluetoimipiste, Lapin taiteilijaseura, Tornion kaupunki sekä Centre of Cultural Initiatives (Petroskoi) järjestävät yhteistyössä taiteilijoille ja tutkijoille suunnatun teemallisen verkostoitumis- ja kehittymisjakson Petroskoissa. Taiteilijalle tarjotaan maksuttomalla työskentelyjaksolla tukea verkostoitumiseen sekä käytännönjärjestelyihin. Osallistujilta edellytetään kiinnostusta aktiiviseen osallistumiseen ja ammattilaisena kehittymiseen kirjallisen ja suullisen palautteen muodossa. Suomalaisille taiteilijoille ja tutkijoille työskentelyjaksoja on kaksi: syyskuu 2016 ja lokakuu 2016. Molemmille jaksoille valitaan yksi taiteilija sekä yksi tutkija.

Petroskoin taiteilijaresidenssiin haetaan erityisesti taiteilijoita ja tutkijoita, jotka ovat kiinnostuneita tutkimaan/käsittelemään liikkumista, liikettä, maahanmuuttoa ja monikulttuurisuutta. Taiteilija ja tutkija muodostavat työparin, mutta työskentelyjaksolle voi hakea myös yksin joko taiteilijana tai tutkijana. Valituille osallistujille tarjotaan ilmainen asuminen Petroskoin taiteilijaresidenssissä sekä mahdollisesti avustetaan matka- ja muissa kuluissa. Yhteistyössä Centre of Cultural Initiativesin kanssa räätälöidään lähtevälle taiteilijalle/tutkijalle sisältö residenssikaudelle. Keskuksen työntekijät auttavat myös käytännön asioissa ja vinkkaavat tarvittaessa sopivista esityksistä, näyttelyistä ja muista taide-elämyksistä Petroskoissa. Osallistujilla on halutessaan mahdollisuus pitää näyttely Vyhod Media Centerissä sekä mahdollisuus osallistua paikallisten taiteilijoiden pitämille Master Class -kursseille. Lisäksi osallistujilla on käytössään grafiikan työpaja. Osallistuvaa taiteilija/tutkijaa pyydetään jättämään jälki paikalliseen yhteisöön. Jälki voi olla esimerkiksi taideteos, performanssi, workshop tai taiteilijaesittely. Petroskoin taiteilijat valitsevat kuraattori Sergey Terentyev ja manageri Merja Briñón. Osana Barents Movement -hanketta tuodaan karjalaisia taiteilijoita Tornion taiteilijaresidenssiin elo–syyskuussa 2016. Myös heidän työskentelynsä teemoina ovat liikkuminen, maahanmuutto ja monikulttuurisuus.

Petroskoin taiteilijaresidenssi sijaitsee Petroskoin historiallisessa keskustassa kerrostalon ensimmäisessä kerroksessa. Residenssissä on olohuone, hyvin varusteltu keittiö sekä kylpyhuone. Residenssi tarjoaa vieraileville taiteilijoille työskentelytiloja. Lue lisää Petroskoin taiteilijaresidenssistä: http://develop.karelia.ru/article/1717?lang=eng

Hakeminen

Osallistuvan taiteilija tulee kyetä esittelemään itsensä taiteilijana ja keskustelemaan taiteestaan englanniksi ja/tai venäjäksi. Ohjelmaan hakevilta taiteilijoilta edellytetään siis vähintään perustasoista kielitaitoa. Lisäksi valitut taiteilijat käyvät lyhyen palautekeskustelun residenssijakson jälkeen. Kehitys- ja verkostoitumisohjelmaan haku on suunnattu Lapin alueella asuville ja työskenteleville ammattitaiteilijoille sekä muille lappilaisten ammattitaiteilijaseurojen jäsentaiteilijoille. Valinnan kriteereinä ovat taiteen ammattilaisuus, ammatillinen tarve kehittämiselle sekä esitetty projekti-idea.

Kehitys- ja verkostoitumisjaksoille haetaan erillisellä lomakkeella, jonka voi pyytää sähköisenä osoitteesta lapintaiteilijaseura@gmail.com. Hakulomake on palautettava 21.3.2016 klo 16 mennessä. Valituille taiteilijoille ilmoitetaan tuloksista huhtikuun loppuun mennessä.

Lisätiedot:

Malla Alatalo, läänintaiteilija, puh. 0295 330 859, malla.alatalo@minedu.fi.
Miia Mattila, galleristi, puh. 050 406 3632, lapintaiteilijaseura@gmail.com