Jatkohaku: Berlin Sessions

Taiteilijoiden kehitys- ja verkostoitumisjaksot Berliinissä vuosina 2016–17

Lapin taiteilijaseura, Lapin esittävien taiteiden keskus sekä Berlin Sessions -ohjelma järjestävät yhdessä eri alojen taiteilijoille tarkoitetuttuja kehitys- ja verkostoitumisjaksoja Berliinissä (Berlin Sessions) marraskuussa 2016 ja marraskuussa 2017. Taiteilijalle tarjotaan maksuttomalla työskentelyjaksolla tukea verkostoitumiseen sekä käytännönjärjestelyihin. Osallistujilta edellytetään kiinnostusta aktiiviseen osallistumiseen ja ammattilaisena kehittymiseen kirjallisen ja suullisen palautteen muodossa.

Valitulle taiteilijalle tarjotaan ilmainen asuminen Berlin Sessions -taiteilijaresidenssissä (sis. myös työskentelytiloja). Lisäksi kehitys- ja verkostoitumisjaksoon sisältyvät taiteilijan ja berliiniläisen kuraattorin/kurattoreiden tai koreografin/koreografien väliset keskustelut sekä portfolioarvioinnit. Kuraattorit/koreografit tuottavat valitun taiteilijan teoksista ja yhteisistä keskusteluista lyhyen tekstimuotoisen palautteen ja kritiikin. Berlin Sessions -ohjelman työntekijät auttavat myös käytännön asioissa ja vinkkaavat sopivista esityksistä, näyttelyistä ja muista taide-elämyksistä Berliinissä. Osa tapahtumista (näyttelyistä, esityksistä) sisältyy ohjelmaan. Jos taiteilijalla on jo mielessä Berliniissä tapahtuva oman näyttelyn tai esityksen tuottaminen, Berlin Sessions -ohjelman laajasta verkostosta etsitään sopivia kontakteja asiaa edistämään. Berliinin taiteilijat valitsee kuraattorityöryhmä, johon kuuluvat: kuraattori/taidekriitikko Gauthier Lesturgie sekä Berlin Sessions -ohjelman johtaja Andrzej Raszyk.

Residenssi sijaitsee Pfenphulin kaupunginosassa entisen Itä-Berliinin alueella. Residenssissä on työskentelytila, ruokasali-oleskelutila-keittiö, wc-kylpyhuone sekä neljä taiteilijoille varattua huonetta, joista yksi on varattu lappilaisen taiteilijan käyttöön. Yhteisessä työskentelytilassa on työpöytiä ja tuoleja sekä tyhjää lattiatilaa. Lue lisää Berlin Sessions -residenssistä: http://berlinsessions.org/

Hakeminen

Osallistuvan taiteilija tulee kyetä esittelemään itsensä taiteilijana ja keskustelemaan taiteestaan englanniksi ja/tai saksaksi. Ohjelmaan hakevilta taiteilijoilta edellytetään siis vähintään perustasoista kielitaitoa. Lisäksi valitut taiteilijat käyvät lyhyen palautekeskustelun residenssijakson jälkeen. Kehitys- ja verkostoitumisohjelmaan haku on suunnattu Lapin alueella asuville ja työskenteleville ammattitaiteilijoille sekä muille lappilaisten ammattitaiteilijaseurojen jäsentaiteilijoille. Valinnan kriteereinä ovat taiteen ammattilaisuus, ammatillinen tarve kehittämiselle sekä esitetty projekti-idea.

Kehitys- ja verkostoitumisjaksoille haetaan erillisellä lomakkeella, jonka voi pyytää sähköisenä osoitteesta lapintaiteilijaseura@gmail.com. Hakulomake on palautettava 21.3.2016 klo 16 mennessä. Valituille taiteilijoille ilmoitetaan tuloksista huhtikuun loppuun mennessä. 

Lisätiedot:

Malla Alatalo, läänintaiteilija, puh. 0295 330 859, malla.alatalo@minedu.fi.
Miia Mattila, galleristi, puh. 050 406 3632, lapintaiteilijaseura@gmail.com