Tule kuulemaan, miten taideteokset syntyvät!

Turun pääkirjaston Studiossa kuullaan keskiviikkona 7.3. klo 18–20 kolmen taiteilijan ajatuksia taideteosten syntyprosessista. Kuvataiteilija Sirkku Ketola, kuvataiteilija Hanna Seppänen sekä työparina esiintyvät mediataiteilija Hannele Romppanen ja tanssija Helena Romppanen kertovat taiteellisesta työstään puolen tunnin mittaisissa esityksissä.

Tilaisuus on osa Varsinais-Suomen taidetoimikunnan ja Turun kaupunginkirjaston järjestämää luentosarjaa Ajatuksesta taideteokseksi. Neliosaisessa luentosarjassa tutustutaan taiteilijan työhön ja taideteosten syntyyn.

Vapaa pääsy Turun taidemuseoon!
Hanna Seppäsen teoksia on esillä Turun taidemuseon Studiossa 25.3. saakka. 7.3. luennolle osallistujilla on vapaa pääsy leimattua luentopassia näyttämällä Turun taidemuseoon näyttelyn aikana. Luennolla on tarjolla avajaiskutsuja museon seuraaviin näyttelyihin.

Luentosarja jatkuu uusin taiteilijapuheenvuoroin syksyllä 5.9 ja 25.10. Luentosarja on osa 8.-9.9. järjestettävää taiteilijoiden Kulkulupa-työhuonetapahtumaa.

Luennoille on vapaa pääsy. Tervetuloa! lisätietoa www.kulkulupa.com

Sirkku Ketola:
” Minua kiinnostavat ihmisen yksinäisyyden myönteiset, yksityiset, olotilat suhteessa ympärillä olevaan. Etsin työskentelyni kautta olotiloja, jotka ovat hyvälle elämälle elintärkeitä, ja joita ilman koneellistumme älyttömyyden ontoiksi kuoriksi. Ilmaisuni välineitä ovat väri, kinetiikka, valokuva, serigrafia, liikkuva kuva, ääni ja tila.”

Hanna Seppänen:                    
” Aiheet hiilipiirustuksiini saan pääsääntöisesti valokuvista. Teosten kuva-aiheet syntyvät toisinaan useiden kuvien yhdistelmästä ja niiden kietoutumisesta henkilökohtaisiin tunnetiloihini. Luento-osuudessani avaan parhaillaan Turun taidemuseossa esillä olevan näyttelyni "Jälki" syntyprosessia.”

Hannele & Helena Romppanen:                     
” Puheenvuorossamme kerromme, miten mediaperformanssimme ovat muotoutuneet ideasta niin ruumiin kuin pikseleidenkin liikkeeksi – digitaalisiksi pyörteiksi, sähköiseksi rätinäksi ja välkkeeksi. Työskentelyprosessin esimerkkeinä käytämme kahta teoskonseptia: STUNT-sarjatuotantoa ja viimeisintä, kaikenlaiseen riepotteluun sopivaa MollaMaija -hahmoa.”

Anna-Mari Rosenlöf,
Projektiassistentti
Varsinais-Suomen taidetoimikunta
anna-mari.rosenlof@minedu.fi
p. 040 0501094