Taide ulkoilee! -tapahtumasarja Pirkanmaalla

Taide ulkoilee -projektissa viedään taidetta ihmisten ilmoille ja pyritään luomaan taiteen ympärille kiinnostavia kohtaamisia ja keskusteluja.

Taiteen ulkoilutukset ovat pop-up-henkisiä tapahtumia ja ne tapahtuvat eri Pirkanmaan kunnissa erilaisina. Tapahtumissa taiteilijat tekevät taidetta paikoissa, joissa taidetta ei normaalisti ole koettavissa. Eri taiteen lajit ovat edustettuna monipuolisesti. Tapahtumissa on mukana paikallisvaikuttajia tutustumassa toimintaan ja keskustelemassa taiteesta ja taiteen vaikutuksista tapahtuman osallistujien kanssa.

La 19.3. klo 10–14 Ylöjärvellä Kauppakeskus Elossa kunnan Terveys- ja perhekioskin luona (os. Elotie 1) osallistava käsityötaide- ja yhteisötaidetapahtuma. Taiteilijana yhteisötaiteilija Anne Hyvärinen ja useita paikallisia käsityö- ja taidetoimijoita. Taiteesta keskustelemassa osallistujien kanssa kaupunginhallituksen jäsen Minna Sarvijärvi ja läänintaiteilja Arttu Haapalainen.

Ke 23.3. klo 13–13.30 Punkalaitumella klo 13 Vanhusten palvelukeskus Pakarissa (os. Iso-Jaakkolantie 26) sanataidetapahtuma, taiteiljoina Anna Elina Isoaro ja Tiina Lehikoinen Sanataideyhdistys Yöstäjä ry:stä. Esityksen jälkeen n. klo 13.45 taiteesta keskustelemassa osallistujien kanssa kansanedustaja Martti Mölsä ja läänintaiteilja Arttu Haapalainen.

ke 30.3. Hämeenkyrössä, huostaan otettujen nuorten yksikössä Kyröskartanossa osallistava forumteatteriesitys, Taiteilijana Draamaräätälit-osuuskunta. Taiteesta keskustelemassa osallistujien kanssa kunnanhallituksen jäsen Vilho Ponkiniemi ja läänintaiteilja Arttu Haapalainen. Tämä tapahtuma ei ole yleisölle avoin.

Lisäksi Tampereella järjestään Taiteen ulkoilutus huhtikuun alkupuolella ja ulkoilutuksia järjestetään huhtikuussa myös muualla Suomessa. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Taide tulee nyt siis sinne missä ihmisiä on ja missä sille on tarvetta. Projektilla pyritään lisäämään taiteen saatavuutta ja saavutettavuutta sekä tietoisuutta taiteen hyvinvointivaikutuksista.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:
Arttu Haapalainen
taiteen ja hyvinvoinnin läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus, Pirkanmaan toimipiste
Pyhäjärvenkatu 1 A 33200 Tampere
0295 330 843
arttu.haapalainen@minedu.fi
www.taike.fi