Aineeton kulttuuriperintö Minä ja taide -luennon aiheena

Minä ja taide -yleisöluennot Seinäjoen ja Vaasan pääkirjastoissa kevään 2016 aikana. Luennoille on vapaa pääsy.

Minä ja taide -luennot johdattavat tuoreiden taideilmiöiden ja ajankohtaisen taidekeskustelun pariin ja auttavat ymmärtämään, arvioimaan, närkästymään ja ihastumaan taiteesta.

Luentosarjan toisella luennolla emeritusprofessori Heikki Laitinen pohtii aineetonta kulttuuriperintöä ja sen suojelemista.  Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

***
Emeritusprofessori Heikki Laitinen:
Suomalaisuus uhattuna – aineettoman kulttuuriperinnön suojeleminen

Seinäjoki tiistai 5.4. klo 17.30, pääkirjasto Jaaksi-sali
Vaasa keskiviikko 6.4. klo 17.30, pääkirjasto Draama-sali


Suomi on hyväksynyt Unescon yleissopimuksen aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta, mutta mitä on suomalainen aineeton kulttuuriperintö? Onko se saunomista, körttiveisuuta tai polskan pyörimistä? Onko se arjessa elävää kulttuuria vai yritetäänkö sitä pitää hengissä keinotekoisesti? Kuuluuko siihen juhannuksen vietto tai ulosveisuu, kummitustarinat tai räsymatot? Mikä on se keskeinen osa suomalaisuutta, joka jää globalisaation ja digitalisaation jalkoihin? Tango tai menuetti, pesäpallo tai metsäpoluilla kuljeskelu?
***

Minä ja taide -luentosarjan viimeinen luento järjestetään  Vaasassa ma 2.5. ja Seinäjoella ti  3.5. Luennoitsija ja aihe ilmoitetaan myöhemmin.

Luennot järjestävät yhteistyössä I-Mediat Oy (Ilkka ja Pohjalainen), Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö, Taiteen edistämiskeskuksen Pohjanmaan aluetoimipiste, Seinäjoen yliopistokeskus, Seinäjoen kaupunginkirjasto ja Vaasan kaupunginkirjasto. Luennoitsijoita ja aiheita taustoitetaan Ilkassa ja Pohjalaisessa julkaistavilla ennakkoartikkeleilla.

Lisätiedot:
Antti Huntus, erityisasiantuntija
Taiteen edistämiskeskus, Pohjanmaan aluetoimipiste
puh. 0295 330 810
antti.huntus@minedu.fi

Mika Virkkala, koulutuspäällikkö
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
puh. 050 3843 484
mika.virkkala@uniarts.fi

Tero Hautamäki, kulttuuritoimituksen esimies
Ilkka ja Pohjalainen
puh. 06 247 7586
tero.hautamaki@i-mediat.fi