Luovien alojen lakitieto-seminaari Turussa

Vuosittainen luovien alojen tekijänoikeus- ja sopimusasioihin pureutuva iltapäiväseminaari järjestetään torstaina 14. huhtikuuta klo 12-15 Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa (Aurakatu 16, Turku).

Tänä vuonna erityisinä teemoina ovat tekijänoikeusasiat verkossa ja sopimisen merkitys soveltavan taiteen toimintaympäristöissä. Näiden näkökulmien lisäksi esityksissä puhutaan myös yleisellä tasolla sopimus- ja tekijänoikeusasioista taiteen ja kulttuurin kentällä.

Mitä eri asioita on otettava huomioon sopimuksissa, kun työskennellään yhteisössä työsuhteessa, apurahalla tai vapaaehtoisena? Entä vakuuttamiseen ja vastuuseen liittyvät asiat? Mitä tarkoitetaan Creative Commons -lisensseillä?

Tule kuulemaan ja esittämään omat kysymyksesi! Ohjelmaan on varattu aikaa keskustelulle.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille taiteen ja luovien alojen toimijoille. Ilmoittauduthan tilaisuuteen ennakkoon sunnuntaihin 10.4. mennessä tästä.

Ohjelma

12:00 Tekijänoikeudet verkossa. Kirsi Salmela Licensing Manager, Kopiosto ry

13:00 keskustelua

13:15 kahvitauko (omakustanteinen alakerran kahvilassa)

13:30 Sopimisen merkitys soveltavan taiteen toimintaympäristössä. Mirkka Kivilehto lakimies, Teatteri- ja mediatyöntekijöidenliitto ry

14:30 keskustelua

14:45 Päivän päätös

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen aluetoimipiste, Humanistinen ammattikorkeakoulu sekä Humanistisen ammattikorkeakoulun Hyvinvoinnin välitystoimisto –hanke.

Lisätiedot: Miia Hyvönen miia.hyvonen@minedu.fi , 0295 303 909 Taiteen edistämiskeskus