Kirjahyrrä tuo Naantaliin rakastettuja lastenkirjailijoita ja monipuolista ohjelmaa

Toista kertaa järjestettävä Lastenkirjallisuusfestivaali Kirjahyrrä pyörii Naantalissa 18.–21.5. Festivaali tuo kaupunkiin monipuolisen kattauksen lastenkirjallisuuteen liittyviä esityksiä, työpajoja, kirjailijavierailuja, sekä paljon muuta ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Neljän päivän aikana koko kaupunkiin levittäytyvä festivaali on kaikille avoin ja pääsymaksuton. Tapahtuman järjestää Kirjahyrrä ry. ja sen suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio.

Kirjahyrrän ohjelmassa on lähes 60 tapahtumaa. Esiintymään tulee suuri joukko suosittuja lasten- ja nuortenkirjailijoita, mm. Aino Havukainen ja Sami Toivonen, jotka tunnetaan Tatun ja Patun luojina, sekä Salla Simukka, joka on kirjoittanut suositun Lumikki-trilogian. Naantaliin saapuvat myös mm. Hannele Huovi, Jyri Paretskoi, Harri István Mäki sekä Ulf Stark, joka on yksi Ruotsin rakastetuimmista lastenkirjailijoista. 

Monipuolisten tapahtumien joukkoon mahtuu myös toiminnallisia työpajoja tarinoiden parissa, sekä nukketeatteria, elokuvaa, sirkusta ja muuta hauskaa. Lisäksi Kirjahyrrässä voi tavata Tatun ja Patun, Risto Räppääjän, Nuuskamuikkusen, tai vaikka rapsutella Hali-Koira Viljoa. 

Aikuisille on tarjolla keskustelutilaisuuksia tärkeistä lastenkirjallisuuteen ja lukemiseen liittyvistä teemoista. Keskustelua käydään niin Tove Janssonin tuotannosta, kuin lapsille lukemisen tärkeydestä.

Kirjahyrrä toteutetaan yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen, Naantalin kaupungin ja Humanistisen ammattikorkeakoulun kanssa. Mukana on myös lähemmäs 30 kirja-alan ja elinkeinoelämän toimijaa Varsinais-Suomesta ja eri puolilta Suomea. 

Koko ohjelma: www.kirjahyrra.fi. 
Facebook: www.facebook.com/kirjahyrrafestivaali 
Twitter: @Kirjahyrräfest1.

Lisätietoa:
Tuottaja Anni Niemensivu
040 7408174
anni.niemensivu@gmail.com

Läänintaiteilija Tittamari Marttinen
p. 0295 330 903
tittamari.marttinen@minedu.fi