Runopuulaakin esikarsinnat Jyväskylässä ja Mikkelissä

Taiteen edistämiskeskus järjestää Runopuulaakin esikarsinnan Etelä-Savossa ja Keski-Suomessa.

Runopuulaaki on lavarunouden suomenmestaruuskilpailu. Kilpailussa käytetään kansainvälisiä Poetry Slam -sääntöjä. Kilpailurunojen tyylilaji on vapaa, mutta niiden on oltava esittäjän omia. Kilpailijalla saa olla tekstipaperi mukana, mutta musiikin tai rekvisiitan käyttö ei ole sallittua. Esityksen kesto on korkeintaan kolme minuuttia. Runot arvioi ja pisteyttää yleisön joukosta koottu raati. Kilpailussa on kolme kierrosta. Toiselle kierrokselle pääsee puolet runoilijoista, viimeisellä kierroksella kilpailee kolme eniten pisteitä saanutta.

Kunkin karsinnan voittaja pääsee valtakunnalliseen loppukilpailuun, joka järjestetään Kuopiossa lauantaina 21.5.2016. Runopuulaakin voittaja on 16. lavarunouden Suomen mestari, joka edustaa Suomea Poetry Slamin MM-kisoissa Ranskassa  vuonna 2017.

Etelä-Savo on tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana Runopuulaaki-kilpailussa. SM-karsinta järjestetään Mikael Agricolan päivänä Mikkelissä Gastropub Einon vintillä (Hallituskatu 3) lauantaina 9.4. klo 18 alkaen.

Keski-Suomen aluekarsinta pidetään baari Vakiopaineessa (Kauppakatu 6, Jyväskylä) tiistaina 12.4.2016 kello 19.

Osallistujat sekä tuomareiksi haluavat voivat ilmoittautua etukäteen Susanna Kolehmaiselle (Mikkeli) tai Vesa Lahdelle (Jyväskylä). Ilmoittautuminen onnistuu myös paikan päällä ennen tapahtuman alkua. Lavarunokilpailuun otetaan mukaan 15 runoilijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Tapahtumat järjestää Taiteen edistämiskeskus Taike yhteistyössä Mikkelin Kirjoittajat ry:n, Runokukon ja Anya Productionsin kanssa.

Lisätietoa kilpailusta ja säännöt http://runokukko.blogspot.fi/

Lisätietoja Runopuulaakista: http://runokukko.blogspot.fi/
 
Jyväskylän tapahtuma Facebookissa:
Runopuulaaki 2016 Jyväskylän karsinta
https://www.facebook.com/events/1715253725397572/
 
Lisätietoja

Mikkelin tapahtumasta:
Susanna Kolehmainen
Kirjallisuuden läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus, Etelä-Savo
p. 029 5330 924
susanna.kolehmainen@minedu.fi

Jyväskylän tapahtumasta:
Vesa Lahti
Kirjallisuuden läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus, Keski-Suomi
vesa.lahti@minedu.fi
0295 330 834