Keskustelua taide- ja kulttuurialan ammattilaisen työttömyysturvasta Turussa 27. huhtikuuta

Vaikeuttaako työttömyysturvalain muutos toimintaasi ja työllistymistäsi? Herättääkö se kysymyksiä, joihin et ole saanut vielä selkeitä vastauksia?

Vuoden vaihteen lakimuutos on aiheuttanut erityisesti taide- ja kulttuurialan ammattilaisten keskuudessa kiivasta keskustelua koko alkuvuoden ajan. Taiteen edistämiskeskus järjestää aiheesta keskustelutilaisuuden, jonka aikana kuullaan puheenvuorot TE-toimiston, Kelan ja työttömyyskassan edustajilta. Työttömyyskassan näkökulma aiheeseen tulee luovien alojen työttömyysturvaan erikoistuneelta Finkalta. Puheenvuorojen lisäksi aikaa avoimelle keskustelulle ja kysymyksille on varattu.

Tilaisuuden tarkoituksena on lisätä tietoa ja selkeyttää prosessia kaikkien osapuolten kannalta. Pyrkimyksenä on rohkaista kaikkia itsensä aktiiviseen työllistämiseen purkamalla aiheeseen liittyvää epävarmuutta.

Puhujat ovat toivoneet saavansa jo etukäteen aiheeseen liittyviä kysymyksiä osallistujilta, jotta he pystyvät vastaamaan tilaisuuden aikana mahdollisimman hyvin osallistujajoukon tarpeisiin. Aiheeseen liittyviä kysymyksiä voit esittää ilmoittautumislomakkeen kautta. Kysymykset koostetaan ja lähetetään kaikille puhujille nimettöminä.

AIKA: keskiviikkona 27.4. klo 12-15.30

PAIKKA: Nuorten Taide- ja toimintatalo Vimma (Aurakatu 16)

OHJELMA

12:00 Tilaisuuden avaus
Miia Hyvönen, Taiteen edistämiskeskus

12:05 Varsinais-Suomen Työ- ja elinkeinotoimisto
Erja Kalske, työttömyysturvan vastaava asiantuntija

13:10 Kansaneläkelaitos
Sari Saarinen-Reiman, työttömyysturvatiimin etuuskäsittelijä

14:10 Kahvitauko (omakustanteinen)

14:25 Työttömyyskassa Finka
Etuuspäälliköt Ilkka Nissilä ja Jere Ketola

15:30 Tilaisuuden päätös

Ilmoittautuminen tilaisuuteen 19.4. mennessä täällä: https://www.webropolsurveys.com/S/BA163A6C379609E1.par . Paikkoja rajoitetusti, joten ilmoittauduthan pian!

Lisätietoja:
Miia Hyvönen

miia.hyvonen@minedu.fi
p. 0295 330 909
Taiteen edistämiskeskus, Turku