Minä ja taide -luennon aiheena naistaiteilijuus

Minä ja taide -luennot johdattavat tuoreiden taideilmiöiden ja ajankohtaisen taidekeskustelun pariin ja auttavat ymmärtämään, arvioimaan, närkästymään ja ihastumaan taiteesta.

Luentosarjan kolmannella luennolla kapellimestari Anna-Maria Helsing pohtii naistaiteilijuutta. Luento pidetään Vaasassa ruotsiksi maanantaina 2.5. klo 17.30 pääkirjaston Draama-salissa ja suomeksi tiistaina 3.5. klo 17.30 Seinäjoen pääkirjaston Jaaksi-salissa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

*******

Kapellimestari Anna-Maria Helsing:
Nainen taiteilijana - yksilö vai sukupuolensa edustaja?

Miksi vielä vuonna 2016 käytämme ja hyväksymme sellaisia ilmaisuja kuin naiskapellimestari, naiskirjailija tai naissäveltäjä? Kuuleeko levytyksestä, johtaako orkesteria nainen? Kertooko rakennus arkkitehtinsa sukupuolen? Jos meille on itsestään selvää, että miesten kohdalla emme tee yleistyksiä, miksi taiteessa sukupuolta vielä paikoin alleviivataan? Onko liian uhkaavaa myöntää, että naisissakin on yksilöitä ja varsin erityyppisiä taiteilijoita?
 

I-Mediat Oy (Ilkka ja Pohjalainen) yhteistyössä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön, Taiteen edistämiskeskuksen Pohjanmaan aluetoimipisteen, Seinäjoen yliopistokeskuksen ja Seinäjoen ja Vaasan kaupunginkirjastojen kanssa järjestävät maksuttomat Minä ja taide -yleisöluennot kevään 2016 aikana. Luennoitsijoita ja aiheita taustoitetaan Ilkassa ja Pohjalaisessa julkaistavilla ennakkoartikkeleilla.

Lisätiedot:
Antti Huntus, erityisasiantuntija
Taiteen edistämiskeskus, Pohjanmaan aluetoimipiste
puh. 0295 330 810
antti.huntus@minedu.fi

Mika Virkkala, koulutuspäällikkö
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
puh. 050 3843 484
mika.virkkala@uniarts.fi

Tero Hautamäki, kulttuuritoimituksen esimies
Ilkka ja Pohjalainen
puh. 06 247 7586
tero.hautamaki@i-mediat.fi