Kapinalliset rivit Pohjois-Suomen kirjailijapäivien teemana

Lauantai-illan festariklubilla esiintyy muun muassa Niillas Holmberg & Roope Mäenpää -duo.

Pohjois-Suomen kirjailijapäiviä vieteään perjantaista sunnuntaihin 22.–24. huhtikuuta Rovaniemellä.

Vuoden 2016 Pohjois-Suomen kirjailijapäivien pääteema ”Kapinalliset rivit” on ajankohtainen aihe tämänhetkisessä maailmantilanteessa. Teemalla otetaan kantaa yhteiskunnalliseen keskusteluun ja tuetaan suvaitsevaisuutta, rajattomuutta, monikulttuurisuutta ja positiivista muutosta.

Pohjois-Suomen kirjailijapäivät avataan perjantaina 22.huhtikuuta Lappia-talon kellariteatteri Saivossa. Avajaisohjelmistossa on muun muassa Teatteri Aurore B:n esitys Vera, jonka on romaanista La femme qui attendait dramatisoinut ohjaaja, käsikirjoittaja Tuula Väisäsen ja ohjannut Andrei Makinen.

Lauantai 23. huhtikuuta on aktiivisin tapahtumapäivä, jolloin pääpuhujina kuullaan Pauliina Vanhataloa, Mikko-Pekka Heikkistä sekä Anu Ojalaa. Raahelaisen Vanhatalon tuorein julkaisu on maaliskuussa ilmestynyt Keskivaikea vuosi, joka on hänen ensimmäinen omaelämäkerrallinen teoksensa. Kainuulaislähtöinen Heikkinen on tullut tunnetuksi Lapin kliseitä murtavista teoksistaan Terveisiä Kutturasta ja Jääräpää. Anu
Ojala tuo tapahtumaan paikallisväriä: rovaniemeläinen Ojala nostaa puheenvuorossaan esiin kirjailijan ja lukijan rohkeuden rajat digitaalisessa murroksessa.

Lisäksi lauantain ohjelmassa on luvassa Kustantamisen kapina -paneelikeskustelu sekä neljä eri aiheisiin pureutuvaa teemakeskustelua. Lauantai-illan festariklubilla esiintyy teatteriohjaaja, kirjailija ja näyttelijä Juha Hurme ja musiikkia kuullaan Niillas Holmberg & Roope Mäenpää -duolta.

Sunnuntaina tutustutaan nukketeatteridramatisointiin. Teatteri Liikutuksen näytelmäkirjailija ja dramaturgi Janne Rosenvall sekä nukketeatteritaiteilija Johanna Salo esittelevät vielä tekeillä olevaa teosta, joka on saanut innoituksensa Timo K. Mukan novellista. Päivien päätteeksi julkistetaan vuoden 2018 tapahtuman paikka ja ajankohta.

Tapahtumapaikkoina: Lappia-talo, Rovaniemen kaupungintalo, Rovaniemen kaupunginkirjasto ja Santa’s Hotel Santa Claus (Kirnu-sali)
Koko ohjelma osoitteessa: kirjailijapaivat.blogspot.fi